Een louche hondentrainer komt in contact met een net gescheiden en zich onveilig voelende operazangeres die een Duitse herder wil aanschaffen
Titel
Man trouble
Regisseur
Bob Rafelson
Acteur
Ellen Barkin Jack Nicholson
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2002 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
100 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664006269

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een romantische komedie uit 1992 met in de hoofdrollen bekende acteurs: Jack Nicholson, Ellen Barkin, Beverly D'Angelo en Harry Dean Stanton. Nicholson is een hondentrainer en casanova, die een slechtlopend verhuurbedrijf in waakhonden heeft. Hij komt in contact met een operazangeres (Barkin) die net gescheiden is en zich bedreigd voelt omdat er een seriemoordenaar rondloopt in Los Angeles. De Speelfilmencyclopedie geeft 1 1/2 ster: '(...) Het klinkt veelbelovend, maar toch is er iets mis met ster (Nicholson), schrijver (Carole Eastman) en regisseur (Rafelson) van Five Easy Pieces. In het spel zit te weinig charme voor een romantische komedie/thriller, tussen Nicholson en Barkin smeult slechs een klein vuurtje, het scenario is allesbehalve geestig en de regie is minder dan middelmatig. (...)'

Over Bob Rafelson

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Rob Nowell (Rob625 at en.wikipedia)

Robert (Bob) Rafelson (New York, 21 februari 1933) is een Amerikaans filmregisseur.

Levensloop

Rafelson werd geboren in New York in een Joods gezin. Hij studeerde wijsbegeerte aan Dartmouth College. Na zijn studie ging hij bij de televisie aan de slag als scenarist. In 1962 vestigde hij zich in Hollywood om er te werken voor de filmstudio Universal. In 1968 debuteerde hij als filmregisseur. Hij behoort tot de regisseurs van New Hollywood, die in de jaren 70 de Amerikaanse filmindustrie moderniseerden. De dramafilms Five Easy Pieces (1970) en The Postman Always Rings Twice (1981) worden beschouwd als zijn bekendste werk.

Filmografie

  • 1968: Head
  • 1970: Five Easy Pieces
  • 1972: The King of Marvin Gardens
  • 1976: Stay Hungry
  • 1981: The Postman Always Rings Twice
  • 1987: Black Widow
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties