Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Angst : Trump in het Witte Huis

Bob Woodward (auteur)
+1
Angst : Trump in het Witte Huis
×
Angst : Trump in het Witte Huis Angst : Trump in het Witte Huis

Angst : Trump in het Witte Huis

Een confronterend inkijkje in de keuken van het Witte Huis van Donald Trump op basis van interviews met inmiddels ontslagen direct betrokkenen.
Titel
Angst : Trump in het Witte Huis
Auteur
Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fear : Trump in the White House
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2018
476 p., [16] p. foto's
ISBN
9789044639926 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 947.7 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Journalist Bob Woodward (1943), in de jaren zeventig samen met Washington Post-collega Carl Bernstein beroemd geworden door onthullingen in het Watergateschandaal die uiteindelijk leidden tot het ontslag van president Nixon, levert met zijn 19e boek een indringend kijkje in de politieke keuken van president Trumps’ Witte Huis. Er komen veel oud-medewerkers aan het woord die in de eerste anderhalf jaar van het presidentschap dicht bij het vuur zaten. Zij worden niet letterlijk geciteerd maar de lezer kan al snel de stemmen van bijvoorbeeld Reince Priebus, Steve Bannon en Gary Cohn onderscheiden. Woodward maakt gebruik van ‘on-the-record’ interviews waarin de betrokkenen behoorlijk uit de school klappen en het beeld schetsen van een slecht geïnformeerde, impulsieve en liegende president die vaak tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen. Opmerkelijk genoeg veroorzaakte de publicatie niet de ophef die het minder journalistieke 'Vuur en woede'* van Michael Wolff een half jaar eerd…Lees verder

Over Bob Woodward

Robert Upshur (Bob) Woodward (Geneva (Illinois), 26 maart 1943) is een van de bekendste journalisten in de Verenigde Staten, met name dankzij zijn bijdrage in het ontdekken van het Watergateschandaal van president Richard Nixon, samen met Carl Bernstein toen hij als verslaggever werkte voor The Washington Post. De krant won hiermee een Pulitzerprijs voor Public Service in 1973.

In de film All the President's Men, naar het gelijknamige geruchtmakende boek uit 1974, die over het onderzoekswerk van Bernstein en Woodward gaat, wordt Woodward vertolkt door Robert Redford.

Woodward werkt sinds 1971 en tot op de dag van vandaag als associate editor bij The Washington Post. In 2003 won hij een tweede Pulitzerprijs met The Washington Post (in de categorie National Reporting) voor het nieuws rondom de aanslagen van 11 september.

Boeken

Woodward is auteur of coauteur van vele boeken…Lees verder op Wikipedia