Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bush in oorlog

Bob Woodward (auteur)
Journalistiek verslag van de gebeurtenissen en besluitvorming in het Witte Huis tijdens de eerste honderd dagen na de aanslagen van 11 september 2001 en het begin van de oorlog in Afghanistan.
Titel
Bush in oorlog
Auteur
Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bush at war
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2003
336 p., [16] p. pl.
ISBN
90-5018-597-5 90-5617-481-9
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 337.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op 12 september 2001, één dag na de verwoestende aanslagen op de Verenigde Staten, bracht minister van Defensie Donald Rumsfeld de kwestie Irak ter sprake op de Nationale Veiligheidsraad. "Waarom pakken we niet ook Irak aan, en niet alleen maar Al-Qaida, vroeg hij. Rumsfeld sprak niet alleen voor zichzelf toen hij deze vraag stelde. Zijn onderminister van Defensie, Paul D. Wolfowitz, wenste een beleid waarin Irak het hoofddoel was in de eerste ronde in de strijd tegen het terrorisme". De Amerikaanse beroemde onderzoeksjournalist Bob Woodward, al dertig jaar verslaggever voor de 'Washington Post' en de man met de beste contacten in politiek Washington, heeft met de publicatie van Bush at war voor een heuse tour de force gezorgd. Dag op dag 13 maanden na de aanslagen -- op 11 oktober 2002 -- publiceerde hij een coherente, spannende, waar gebeurde kroniek van de reactie van de regering Bush op 11 september en de aanval op Afghanistan. Woodward is niet aan zijn proefstuk toe. Hij p…Lees verder
Washington Post onderzoeksjournalist Bob Woodward (All the President's Men) geeft de inside story over de besluitvorming, machtsstrijd en acties van de Bush-regering de eerste honderd dagen na '11 september' die tot de oorlog in Afghanistan en tegen terrorisme waar dan ook (de Bush Doctrine) hebben geleid. Hoofdrolspelers: Bush: 'Ik doe de dingen niet volgens het boekje. Ik ga af op mijn gevoel'; vice-president Cheney, man van de harde lijn; de botsende ministers Powell (Buitenlandse Zaken) en Rumsfeld (Defensie); en de zeer invloedrijke hoofdadviseur voor Nationale Veligheidszaken Condoleezza Rice. Woodward interviewde ruim honderd personen (en Bush zelf): van Defensie, Buitenlandse Zaken, de CIA etc. Veelal 'informele' interviews, dus soms anoniem. Verder veel citaten uit geheime (!) vergaderingen van de Nationale Veiligheidsraad, een verslag van de CIA-infiltratie-actie in Afghanistan etc. Geen schokkende onthullingen, geen kritische evaluatie, wel een fascinerend en gedetailleerd …Lees verder

Over Bob Woodward

Robert Upshur (Bob) Woodward (Geneva (Illinois), 26 maart 1943) is een van de bekendste journalisten in de Verenigde Staten, met name dankzij zijn bijdrage in het ontdekken van het Watergateschandaal van president Richard Nixon, samen met Carl Bernstein toen hij als verslaggever werkte voor The Washington Post. De krant won hiermee een Pulitzerprijs voor Public Service in 1973.

In de film All the President's Men, naar het gelijknamige geruchtmakende boek uit 1974, die over het onderzoekswerk van Bernstein en Woodward gaat, wordt Woodward vertolkt door Robert Redford.

Woodward werkt sinds 1971 en tot op de dag van vandaag als associate editor bij The Washington Post. In 2003 won hij een tweede Pulitzerprijs met The Washington Post (in de categorie National Reporting) voor het nieuws rondom de aanslagen van 11 september.

Boeken

Woodward is auteur of coauteur van vele boeken…Lees verder op Wikipedia