Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De oorlogen van Obama

Bob Woodward (auteur)
+1
De oorlogen van Obama
×
De oorlogen van Obama De oorlogen van Obama

De oorlogen van Obama

Journalistiek onderzoek naar de besluitvorming in de Verenigde Staten onder president Obama in kwesties als de oorlog in Afghanistan, de geheime operaties in Pakistan en de strijd tegen het terrorisme.
Titel
De oorlogen van Obama
Auteur
Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Obama's wars
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2010
430 p., [16] p. pl. : ill.
ISBN
9789460033056 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 945.7 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De beroemde Amerikaanse journalist Bob Woodward (1943) onderzocht de besluitvorming onder president Barack Obama in kwesties als de oorlog in Afghanistan, de geheime operaties in Pakistan en de strijd tegen het terrorisme. De kern van het boek komt uit geschreven bronnen (zoals notulen van vergaderingen van de Nationale Veiligheidsraad, memo's, e-mails en dagboeken); verder werd informatie verschaft door ruim honderd mensen, onder wie sleutelfiguren in het Witte Huis; ook werd Obama zelf geïnterviewd. Goed gedocumenteerd en vlot geschreven; het boek deed in de Verenigde Staten nogal wat stof opwaaien. Met overzicht van personages, woordenlijst, noten, personenregister en fotokatern. In de jaren zeventig werd de auteur (samen met Carl Bernstein) beroemd door zijn onthullingen over het Watergateschandaal, die uiteindelijk leidden tot het aftreden van president Nixon. Sindsdien schreef hij meer boeken over Amerikaanse presidentschappen. http://bobwoodward.com.

Over Bob Woodward

Robert Upshur (Bob) Woodward (Geneva (Illinois), 26 maart 1943) is een van de bekendste journalisten in de Verenigde Staten, met name dankzij zijn bijdrage in het ontdekken van het Watergateschandaal van president Richard Nixon, samen met Carl Bernstein toen hij als verslaggever werkte voor The Washington Post. De krant won hiermee een Pulitzerprijs voor Public Service in 1973.

In de film All the President's Men, naar het gelijknamige geruchtmakende boek uit 1974, die over het onderzoekswerk van Bernstein en Woodward gaat, wordt Woodward vertolkt door Robert Redford.

Woodward werkt sinds 1971 en tot op de dag van vandaag als associate editor bij The Washington Post. In 2003 won hij een tweede Pulitzerprijs met The Washington Post (in de categorie National Reporting) voor het nieuws rondom de aanslagen van 11 september.

Boeken

Woodward is auteur of coauteur van vele boeken…Lees verder op Wikipedia