Boek
Nederlands

Het aanvalsplan

Bob Woodward (auteur)
Journalistiek onderzoek naar het besluitvormingsproces van de Amerikaanse regering om in maart 2003 een oorlog tegen Irak te beginnen.
Titel
Het aanvalsplan
Auteur
Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Plan of attack
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2004
384 p., [16] p. : ill.
ISBN
90-5018-742-0
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 337.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De nu al legendarische onderzoeksjournalist Bob Woodward ('Washington Post') -- die destijds het Watergateschandaal aan het licht bracht -- werkt vooral op basis van interviews met toppolitici, die hem hun diepste zielenroerselen toevertrouwen. Zijn netwerk is dermate verfijnd en zijn prestige dermate groot dat geen enkele politicus het zich kan veroorloven Woodward -- ook wel eens de ultieme establishment-journalist genoemd -- niet te woord te staan. In die zin doet hij een beetje denken aan Hugo de Ridder bij ons, die tijdens de jaren '80 dezelfde positie bekleedde en zo ons politieke leven tot in de kleinste details kon ontleden. Woodward kan onder de spectaculaire regering-Bush zijn hartje ophalen. In oktober 2002 publiceerde hij Bush in oorlog, het ware verhaal achter de aanval van Bush op Afghanistan. Nu ligt de opvolger al klaar en deze keer is de aanval op Irak zijn doelwit. In totaal interviewde Woodward 75 direct bij de feiten betrokken sleutelfiguren, waaronder ook de presi…Lees verder
Bob Woodward is Amerika's bekendste journalist. Meer dan dertig jaar is hij reeds werkzaam als verslaggever voor de Washington Post. Zijn bestseller 'All the President's Men' bracht het schandaal rond de Watergate-affaire aan het licht en was indirect de reden voor het aftreden van president Nixon. Andere bestsellers van zijn hand over de Amerikaanse politiek in het algemeen en de rol van het Witte Huis in het bijzonder, hadden als onderwerp de Panama- en de Golfoorlog van Bush Sr. ('The Commanders') en de verwikkelingen rond de Clinton-regering ('The Agenda'). Zijn nieuwste publicatie is een gedetailleerd verslag van het besluitvormingsproces van president George W. Bush en zijn oorlogsraad om ten strijde te trekken tegen het Irak van Saddam Hussein. Zijn verhaal is gebaseerd op interviews met meer dan 75 direct bij de gebeurtenissen betrokken sleutelfiguren, officiële en officieuze rapporten, telefoontranscripten, memo's en persoonlijke aantekeningen. Wederom is Bob Woodward erin ge…Lees verder

Over Bob Woodward

Robert Upshur (Bob) Woodward (Geneva (Illinois), 26 maart 1943) is een van de bekendste journalisten in de Verenigde Staten, met name dankzij zijn bijdrage in het ontdekken van het Watergateschandaal van president Richard Nixon, samen met Carl Bernstein toen hij als verslaggever werkte voor The Washington Post. De krant won hiermee een Pulitzerprijs voor Public Service in 1973.

In de film All the President's Men, naar het gelijknamige geruchtmakende boek uit 1974, die over het onderzoekswerk van Bernstein en Woodward gaat, wordt Woodward vertolkt door Robert Redford.

Woodward werkt sinds 1971 en tot op de dag van vandaag als associate editor bij The Washington Post. In 2003 won hij een tweede Pulitzerprijs met The Washington Post (in de categorie National Reporting) voor het nieuws rondom de aanslagen van 11 september.

Boeken

Woodward is auteur of coauteur van vele boeken…Lees verder op Wikipedia