Daisy
Nederlands

Het verhaal van Deep Throat : de onzichtbare man achter het Watergate-schandaal

Bob Woodward (auteur)
+1
Het verhaal van Deep Throat : de onzichtbare man achter het Watergate-schandaal
×
Het verhaal van Deep Throat : de onzichtbare man achter het Watergate-schandaal Het verhaal van Deep Throat : de onzichtbare man achter het Watergate-schandaal

Het verhaal van Deep Throat : de onzichtbare man achter het Watergate-schandaal

Genre:
De auteur beschrijf zijn langdurige en gecompliceerde verhouding met de mysterieuze W. Mark Felt, voormalig tweede man van de FBI, die meehielp een einde te maken aan het presidentschap van Richard Nixon.
Onderwerp
Watergate, Felt, Mark
Titel
Het verhaal van Deep Throat : de onzichtbare man achter het Watergate-schandaal
Auteur
Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret man : the story of Watergate's Deep Throat
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
06:52
Oorspr. uitgever
Balans
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a406925
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 945.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pas in 2005, toen W. Mark Felt, inmiddels 91, bekende Deep Throat te zijn, konden Bob Woodward en Carl Bernstein, de journalisten van de Washington Post die in 1972-'74 het Watergate-schandaal ontrafelden, de identiteit van hun bron bevestigen en hun verhaal vertellen. Met name voor historici is dit verhaal van belang: waarom riskeerde de tweede man van de FBI alles om de vuile spelletjes van het Witte Huis naar buiten te brengen? Waarom deed hij dit door de twee journalisten in hun onderzoek te sturen, informatie te bevestigen, te ontkennen en te lekken, en niet door middel van meer voor de hand liggende methoden? Waarom heeft Felt vervolgens drie decennia lang met klem ontkend Deep Throat te zijn? Woodward intrigeerden die vragen al lang, evenals de aard van zijn ongemakkelijke en toch hechte relatie met Felt. Het boek is fascinerend, soms wat traag met nogal veel herhalingen, maar een belangrijke aanvulling op het Watergate-verhaal.

Over Bob Woodward

Robert Upshur (Bob) Woodward (Geneva (Illinois), 26 maart 1943) is een van de bekendste journalisten in de Verenigde Staten, met name dankzij zijn bijdrage in het ontdekken van het Watergateschandaal van president Richard Nixon, samen met Carl Bernstein toen hij als verslaggever werkte voor The Washington Post. De krant won hiermee een Pulitzerprijs voor Public Service in 1973.

In de film All the President's Men, naar het gelijknamige geruchtmakende boek uit 1974, die over het onderzoekswerk van Bernstein en Woodward gaat, wordt Woodward vertolkt door Robert Redford.

Woodward werkt sinds 1971 en tot op de dag van vandaag als associate editor bij The Washington Post. In 2003 won hij een tweede Pulitzerprijs met The Washington Post (in de categorie National Reporting) voor het nieuws rondom de aanslagen van 11 september.

Boeken

Woodward is auteur of coauteur van vele boeken…Lees verder op Wikipedia