Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Staat van ontkenning

Bob Woodward (auteur)
+1
Staat van ontkenning
×
Staat van ontkenning Staat van ontkenning

Staat van ontkenning

Verslag van een journalistiek onderzoek naar de achtergronden en totstandkoming van het beleid van de Amerikaanse regering ten aanzien van de oorlog in Irak.
Titel
Staat van ontkenning
Auteur
Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
State of denial : Bush at war, part III
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2007
525 p., [16] p. pl.
ISBN
9789050188494
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 337.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met al zijn positieve uitspraken en zijn optimisme had Bush het Amerikaanse volk niet de waarheid verteld over wat er van Irak was geworden". De befaamde Amerikaanse sterreporter Bob Woodward concludeert in Staat van ontkenning net niet dat Bush het Amerikaanse volk voorliegt. Hij houdt het bij "niet de waarheid vertellen". Bob Woodward is zowat de meest gezaghebbende Amerikaanse journalist. Die faam dankt hij vooral aan zijn indrukwekkende speurwerk in de Watergate-affaire in 1974. Staat van ontkenning is het derde deel in zijn reeks over de strijd tegen de terreur van de regering-Bush. Voor zijn boeken Bush in oorlog en Het aanvalsplan kreeg hij de kans George Bush zelf diepgaand te interviewen. Voor dit derde boek weigerde de president een gesprek toe te staan. Volgens Woodward wist Bush "dat hij geen antwoorden meer had". Uit de vorige twee boeken sprak een zekere bewondering voor de kordate aanpak van de president. Die ietwat positieve ingesteldheid is…Lees verder
De beroemde Amerikaanse journalist Bob Woodward (Watergate!) onderzoekt in zijn laatste boek hoe de regering Bush vermeed de waarheid over Irak onder ogen te zien. In 45 hoofdstukken en ruim vijfhonderd bladzijden (!) geeft de auteur een zeer gedetailleerd inside-verslag (alsof hij er zelf bij was) uit het verscheurde Witte Huis. Hij probeert antwoord te geven op kernvragen als: wat gebeurde er na de invasie van Irak en waarom, hoe neemt Bush beslissingen en hoe leidt hij deze oorlog? Door de wereldpers is het boek lovend ontvangen. Terecht. De lezer wordt meegezogen in een beklemmend verhaal van onvermogen, arrogantie, manipulatie en intellectuele leegte. Het goed gedocumenteerde, vlot geschreven, sober uitgevoerde boek bevat tevens een zwart-witfotokatern, uitgebreide bronvermelding (23 bladzijden) & verantwoording plus register. Bijna alle informatie uit het boek is afkomstig uit interviews met velerlei functionarissen 'dicht bij het vuur' c.q. ontleend aan uiteenlopende documenten…Lees verder

Over Bob Woodward

Robert Upshur (Bob) Woodward (Geneva (Illinois), 26 maart 1943) is een van de bekendste journalisten in de Verenigde Staten, met name dankzij zijn bijdrage in het ontdekken van het Watergateschandaal van president Richard Nixon, samen met Carl Bernstein toen hij als verslaggever werkte voor The Washington Post. De krant won hiermee een Pulitzerprijs voor Public Service in 1973.

In de film All the President's Men, naar het gelijknamige geruchtmakende boek uit 1974, die over het onderzoekswerk van Bernstein en Woodward gaat, wordt Woodward vertolkt door Robert Redford.

Woodward werkt sinds 1971 en tot op de dag van vandaag als associate editor bij The Washington Post. In 2003 won hij een tweede Pulitzerprijs met The Washington Post (in de categorie National Reporting) voor het nieuws rondom de aanslagen van 11 september.

Boeken

Woodward is auteur of coauteur van vele boeken…Lees verder op Wikipedia