Boek
Nederlands
Beschrijving van het presidentschap van Donald Trump aan de hand van interviews met Trump zelf en met zijn belangrijkste ministers en medewerkers.
Titel
Woede
Auteur
Bob Woodward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rage
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2020
480 p., [16] p. foto's
ISBN
9789000376667 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 947.7 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een formidabel boek! Door indringende, diepgaande interviews met Trump zelf en ministers en andere belangrijke medewerkers van de president van de Verenigde Staten schetst de top-auteur zonder zelf te oordelen een onthutsend chronologisch beeld hoe president Trump vanaf het begin van zijn presidentschap beslissingen nam zonder enig gebruik te maken van de kennis van de experts om hem heen, die hij kennelijk wantrouwt. Hoe hij medewerkers vernedert, ontslaat en zwartmaakt. De medewerkers zelf komen aan het woord over de minachting voor hun expertise, de rol van Trump’s familie, Trumps houding tegenover Rusland en Noord-Korea. Verder de minachting voor Amerika’s bondgenoten. Wat de gevolgen zijn. Sec, zonder te oordelen. De auteur, meermaals gelauwerd journalist, bracht de Watergate-affaire aan het licht ('All the presidents men') waardoor president Nixon ten val kwam, schreef boeken onder meer over Obama ('De oorlogen van Obama', 2010) en 'Angst' (2018)*, over de eerste jaren van Trump…Lees verder

Over Bob Woodward

Robert Upshur (Bob) Woodward (Geneva (Illinois), 26 maart 1943) is een van de bekendste journalisten in de Verenigde Staten, met name dankzij zijn bijdrage in het ontdekken van het Watergateschandaal van president Richard Nixon, samen met Carl Bernstein toen hij als verslaggever werkte voor The Washington Post. De krant won hiermee een Pulitzerprijs voor Public Service in 1973.

In de film All the President's Men, naar het gelijknamige geruchtmakende boek uit 1974, die over het onderzoekswerk van Bernstein en Woodward gaat, wordt Woodward vertolkt door Robert Redford.

Woodward werkt sinds 1971 en tot op de dag van vandaag als associate editor bij The Washington Post. In 2003 won hij een tweede Pulitzerprijs met The Washington Post (in de categorie National Reporting) voor het nieuws rondom de aanslagen van 11 september.

Boeken

Woodward is auteur of coauteur van vele boeken…Lees verder op Wikipedia