Een app op haar smartphone zet het leven van de psychologiestudente Anna volledig op z'n kop.
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Taal
Engels
Uitgever
Just Bridge, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
82 min.
EAN
8717344753241

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nederlandse thriller uit 2013 van Bobby Boermans (Claustrofobia), met Hannah Hoekstra, Robert de Hoog e.a. De eerste second screenfilm ter wereld. Door middel van een app op je telefoon kun je extra inhoudelijke informatie op 33 punten in het verhaal te zien krijgen. Het verhaal draait om een app die het leven van de hoofdrolspelers volledig op z'n kop zet. Het speelt zich af in een Vinex-wijk waar Anna het druk heeft met haar smartphone. Na een wild feestje blijkt daarop een app genaamd IRIS te zijn geïnstalleerd: Eerst handig en behulpzaam, gaandeweg bemoeial, stalker, pestkop en seriemoordenaar. Coen van Zwol (NRC 3-4-'13) geeft 3 (van 5) balletjes: '(...) App combineert het genre bekwaam met onbehagen over verlies van privacy en te grote afhankelijkheid van internet. Regisseur Boermans slaagt erin de paranoia redelijk subtiel en sfeervol te laten aanzwellen, Hannah Hoekstra overtuigt als rouwdouwer Anna. Helaas verzandt de ontknoping van App in genreclichés en chaos cinema. (...) …Lees verder

Over Bobby Boermans

Bobby Boermans (Eindhoven, 1 september 1981) is een Nederlandse regisseur van films, reclamespotjes en videoclips.

Levensloop

Boermans groeide op in Amsterdam, waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht in de filmstudio's van zijn stiefvader. Nadat hij in 2004 was afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie in de richting montage, vertrok hij naar Hollywood om in 2006 een Master of Fine Arts in Film Direction te behalen aan het American Film Institute. Eenmaal terug in Nederland richtte hij zich in eerste instantie op het regisseren van reclamespotjes en videoclips.

In 2011 maakte hij zijn speelfilmdebuut met de eerste film, speciaal gemaakt voor internet, Claustrofobia. Tevens regisseerde hij in de reeks Kort! de film Broeders. Een jaar later volgde zijn eerste bioscoopfilm, APP. In 2013 maakte hij ook de rauwrealistische televisiefilm Roffa in de reeks One Night Stand.

Op 27 ok…Lees verder op Wikipedia

Suggesties