Dvd
Engels

There's something about Mary

Bobby Farrelly (regisseur), Ed Decter (naar het werk van), Cameron Diaz (acteur)
Ted probeert met hulp van een dubieuze privé-detective z'n jeugdliefde, Mary, op te sporen
Titel
There's something about Mary / dir. by Bobby Farrelly & Peter Farrelly ; story by Ed Decter ... [e.a.]
Regisseur
Bobby Farrelly Peter Farrelly
Naar het werk van
Ed Decter
Acteur
Cameron Diaz Matt Dillon Ben Stiller
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2004 | Andere uitgaves
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
8712626014379

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een romantische komedie uit 1998 van Peter en Bobby Farrely, bekend van onder meer Dumb & Dumber, Kingpin en Shallow Hal. In de hoofdrollen zien we Cameron Diaz (The mask), Ben Stiller (Starsky & Hutch) en Matt Dillon. De onhandige Ted probeert met de hulp van een dubieuze privé-detective zijn vlam van vroeger op te sporen. Mary is dertien jaar later een oogverblindende vrouw waar alle mannen voor vallen. Deze hilarische film bevat veel platte grappen en was een groot succes in de bioscoop. Deze 'special edition' bevat veel extra's, onder meer commentaar van de regisseurs en de schrijvers, veertien extra scènes, korte reportages, interviews en karaoke. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 24-01-'04) schrijft: '(...) Legio mogelijkheden dus, maar het basisgegeven (...) blijft met of zonder toeters en bellen nog altijd even leuk.'

Over Bobby Farrelly

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Peter John (Phoenixville, 17 december 1956) en Robert Leo 'Bobby' Farrelly, Jr (Cumberland (Rhode Island), 17 juni 1958) zijn twee Amerikaanse broers die doorgaans gezamenlijk actief zijn in de filmwereld als regisseur, producent en scenarioschrijver. Ze maken doorgaans komedies die zich kenmerken door het gebruik van visuele humor en het op de hak nemen van allerhande menselijke gebreken en handicaps.

Films

De broers Farrelly debuteerden in 1994 met Dumb & Dumber, een van de films waarmee Jim Carrey dat jaar definitief doorbrak als filmacteur. Het legde henzelf ook geen windeieren, want de titel vormde voor de broers het begin van een reeks komedies die de critici na verloop van tijd het etiket 'typisch Farrelly' opplakten. Hun There's Something About Mary won in 1998 de People's Choice Award voor favoriete komedie van het jaar en werd genomineerd voor onder meer een Golden Globe voor beste filmkomedie.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek