Boek
Nederlands

Welkom in onze boom

Bonnie Grubman (auteur), Katrien Benaets (illustrator)
+1
Welkom in onze boom
×
Welkom in onze boom Welkom in onze boom
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vogeltje vindt de perfecte boom, maar komt erachter dat er meer dieren zijn die graag in de boom willen wonen. Ze besluiten om de boom te delen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Delen
Titel
Welkom in onze boom
Auteur
Bonnie Grubman
Illustrator
Katrien Benaets
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Trees are not just for birds
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044847888 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een lieflijk prentenboek over een gezellige boom, waar plaats is voor iedereen. Vogeltje was lang op zoek naar de perfecte boom en heeft hem nu gevonden. Groot en met stevige takken, helemaal geschikt voor een nestje. Maar ze is niet het enige dier in het bos dat in een boom wil wonen. Vogeltje moet leren de boom te delen met Wasbeer, Eekhoorn en nog meer dieren. In vriendelijke stijl geschreven, met fraaie zachtaardige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Welkom in onze boom

Vogeltje gaat op zoek naar de ideale boom om haar nest te bouwen. Wanneer het klaar is komen er zomaar ongevraagde bezoekers binnenvallen. Vogeltje neemt de houding aan alsof het “haar” boom is, maar de andere dieren maken haar herhaaldelijk duidelijk dat bomen niet alleen voor vogels zijn. Stapelverhaalgewijs komen de andere dieren ook een plaatsje zoeken. Vogeltje blijft opmerkingen geven, maar geeft uiteindelijk toe dat het leven in de boom gezelliger is met z’n allen in plaats van alleen.Grubman zorgde voor een zeer eenvoudig en voorspelbaar verhaal dat gemakkelijk te volgen is. Benaets stond in voor klassieke illustraties in een aangenaam kleurenpalet, wat zeker toegankelijk is voor kleuters, maar niet echt mijn ding is. De illustraties nemen de volledige pagina’s in beslag. De tekst staat er in een duidelijk maar eerder groot lettertype op gedrukt.Ondanks de eenvoud kan het verhaal zeker een aanzet zijn om te praten over gastvrijheid.

Lees verder