Op weg van Peking naar Moskou met de Transsiberie͏̈ Express krijgen een man en een vrouw gezelschap van een Spanjaard en diens Amerikaanse vriendin. Ook verschijnt een Russische narcotica-agent die op het spoor is van een smokkeloperatie
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, 2008
1 blu-ray
Oorspr. opname
2008
Speelduur
111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5410504073649

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 2008 van Brad Anderson (The machinist), met Woody Harrelson, Emily Mortimer, Ben Kingsley e.a. Het Amerikaanse echtpaar Roy en Jessie hebben samen in Beijng gewerkt en keren via Moskou terug naar huis met de Transsiberië Express. Onderweg ontmoeten ze Carlos en Aby die op wereldreis zijn. Als Roy de trein mist bij een korte tussenstop besluit Jessie samen met hun nieuwe kenissen te wachten op het volgende station. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn. André Waardenburg (NRC 18-2-'09) geeft 3 ( van 5) sterren: 'Anderson doet de tijden van Agatha Christies Murder on the Orient Express herleven: een ouderwets spannend avontuur waarin tevens de menselijke psyche wordt geanalyseerd en waarbij Jessie het best uitgewerkte personage is. (...) Transsiberian werd op locatie opgenomen en het zijn vooral deze opnames die het meest imponeren.' Als extra een 'making of' en filmografieën.

Over Brad Anderson

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Brad Anderson (Madison, 1964) is een Amerikaanse film- en televisieregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Brad Anderson werd in 1964 geboren in Madison (Connecticut). Hij is de neef van actrice Holland Taylor. Hij studeerde antropologie en Russisch aan Bowdoin College. Nadien volgde hij filmstudies in Londen.

Hij maakte in 1996 zijn regie- en scenariodebuut met de komedie The Darien Gap. Twee jaar later regisseerde hij de romantische komedie Next Stop Wonderland, met actrice Hope Davis als hoofdrolspeelster. Zijn grote doorbraak volgde in 2004 met de psychologische thriller The Machinist, waarvoor hoofdrolspeler Christian Bale zo'n 28 kg afviel voor zijn vertolking. De film werd genomineerd voor onder meer een European Film Award.

Anderson werkt ook al sinds eind jaren 1990 mee aan verschillende tv-producties. Zo regisseerde hij afleveringen van bekende series als The Wire, Fringe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek