Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dracula

Bram Stoker (auteur), Chaz Brenchley (bewerker), Bies Van Ede (vertaler)
Aan de hand van dagboeken en brieven wordt verteld hoe een jonge Engelse advocaat, zijn echtgenote en twee van hun vrienden samen met een Nederlandse arts, een mensenbloed drinkende vampier te lijf gaan.
Titel
Dracula
Auteur
Bram Stoker
Bewerker
Chaz Brenchley
Vertaler
Bies Van Ede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dracula
Uitgever
Bilthoven: Ronde Tafel, 2013 | Andere uitgaves
61 p. : ill.
ISBN
9789055295227 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek 'Dracula', geschreven door Bram Stoker, vertelt het verhaal van graaf Dracula uit Transylvanie, die een vampier is. Dit zorgt voor grote opschudding als hij Londen bezoekt. Dit boekje in de 'ZIPserie'* is een vertaling van een deel uit de reeks Real Reads, een Engelstalige serie van hervertelde wereldklassiekers voor jonge lezers. Bies van Ede, auteur van meer dan honderd kinderboeken, zorgde voor de vertaling. Het verhaal verhaal wordt gepresenteerd als een reisverslag. Na de introductie van de hoofdpersonen volgt in ruim vijftig bladzijden het verhaal. De wat stijve gekleurde tekeningen vullen de tekst aan. Tot slot is er informatie over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt en een verantwoording van de keuzes en veranderingen die bij de hervertelling zijn gemaakt ten opzichte van het origineel. De lezer krijgt vragen die aanzetten tot nadenken en die stimuleren om het origineel te gaan lezen. Een aardige manier om kennis de maken met een klassieker. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Bram Stoker

Abraham Stoker (Dublin, 8 november 1847 – Londen, 20 april 1912) was een Iers schrijver, bekend om zijn sensationele verhalen in het horrorgenre. Zijn naam is vooral verbonden aan Dracula, zijn gothic novel uit 1897. Daarnaast schreef hij ook nog mysterieuze romantische verhalen.

Levensloop

Stoker werd geboren in Clontarf, een wijk van Dublin. Na een ziekelijke jeugd studeerde hij aan Trinity College geschiedenis, letteren, wis- en natuurkunde. Zijn daaropvolgende baan als ambtenaar beviel hem niet en hij ging de journalistiek in. Als theatercriticus maakte hij kennis met de beroemde acteur Henry Irving, met wie hij vriendschap sloot en die hij begeleidde op binnen- en buitenlandse tournees. Ook was hij lange tijd manager van Irvings Lyceum-theater in Londen. Door zijn werk en reizen kwam hij in contact met diverse bekende artiesten en lieden uit de hogere kringen.

Stoker is vooral bekend geworden en gebleven als sc…Lees verder op Wikipedia