Aan de hand van dagboeken en brieven wordt verteld hoe een jonge Engelse advocaat, zijn echtgenote en twee van hun vrienden een mensenbloed drinkende vampier te lijf gaan. Met zwart-witillustraties, opdrachten en een cd.
Titel
Dracula / Bram Stoker ; adapted by Helen Holwill
Auteur
Bram Stoker
Bewerker
Helen Holwill
Illustrator
Gabriel Alborozo
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin books, © 2019 | Andere uitgaven
79 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (1000 hoofdwoorden)
ISBN
9780241375242 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vereenvoudigde en bekorte versie van het bekende verhaal geschreven door Bram Stoker (1847-1912). Deeltje uit de 'Penguin Readers'* serie over de bloeddorstige vampier Dracula en zijn griezelige kasteel in Transsylvanië. Is menigmaal bewerkt en vaak verfilmd. Met opdrachten en ‘Before-, during- en after-reading questions’. De vetgedrukte woorden in de tekst worden in de woordenlijst verklaard. Achterin een code die toegang geeft tot de digitale en audio versie van het boek. Met zwart-witillustraties die goed bij het spookachtige verhaal passen. Leeslijst klassieker**. Niveau: middenbouw, level 3, A2 (7.000-10.000 woorden). Vanaf ca. 14 jaar.

Over Bram Stoker

Abraham Stoker (Dublin, 8 november 1847 – Londen, 20 april 1912) was een Iers schrijver, bekend om zijn sensationele verhalen in het horrorgenre. Zijn naam is vooral verbonden aan Dracula, zijn gothic novel uit 1897. Daarnaast schreef hij ook nog mysterieuze romantische verhalen.

Levensloop

Stoker werd geboren in Clontarf, een wijk van Dublin. Na een ziekelijke jeugd studeerde hij aan Trinity College geschiedenis, letteren, wis- en natuurkunde. Zijn daaropvolgende baan als ambtenaar beviel hem niet en hij ging de journalistiek in. Als theatercriticus maakte hij kennis met de beroemde acteur Henry Irving, met wie hij vriendschap sloot en die hij begeleidde op binnen- en buitenlandse tournees. Ook was hij lange tijd manager van Irvings Lyceum-theater in Londen. Door zijn werk en reizen kwam hij in contact met diverse bekende artiesten en lieden uit de hogere kringen.

Stoker is vooral bekend geworden en gebleven als sc…Lees verder op Wikipedia