Daisy
Nederlands
In de trein op weg naar zijn moeder overdenkt een man van in de vijftig zijn leven.
Titel
Enkele reis moeder
Auteur
Bram Vermeulen 1946-2004
Verteller
Cary Fontyn  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
3:30:39
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met 'Enkele reis moeder' heeft de bekende zanger Bram Vermeulen (1946) een verrassend verhaal geschreven. Vanaf het begin wordt de spanning langzaam opgebouwd en meteen al boeit het boek. En in feite blijft dat het hele verhaal zo. De schrijfstijl is prettig, opvallend is de herhaling. 'Hoever zijn we nu?' schrijft Vermeulen. 'We hebben een man van midden vijftig in de trein naar Den Haag om zijn moeder te bezoeken'. En hoe vaak heeft de schrijver het niet over 'ijzer op ijzer', het geluid van de trein? Daarmee wordt het poëtische in het verhaal versterkt. Al met al een boeiend, zeer leesbaar product, dat het uitgangspunt vormde voor Vermeulens nieuwe theaterprogramma 'De Verzameling'. Normale druk.

Over Bram Vermeulen

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Abraham Gerrit (Bram) Vermeulen (Den Haag, 13 oktober 1946 – San Dalmazio (Pomarance), Italië, 4 september 2004) was een Nederlandse zanger, singer-songwriter, componist, cabaretier, televisiemaker, volleyballer, striptekenaar en kunstschilder.

Biografie

Bram Vermeulen werd geboren als jongste zoon in een gezin met drie kinderen in de Haagse Vruchtenbuurt. Op zijn dertiende kwam hij onder de hoede van volleybaltrainer Cees van Zweeden die zijn talent voor balsporten herkende. Toen hij 16 jaar oud was, werd hij spelverdeler van de Nederlandse jeugdvolleybalploeg en later ook van het Nederlands mannenvolleybalteam. Gedurende de jaren zestig speelde hij 53 interlands.

Neerlands Hoop

In 1965 ging Vermeulen psychologie studeren in Amsterdam. Daar ontmoette hij Freek de Jonge en Johan Gertenbach. Ze vormden het trio Cabariolet, dat zonder veel succes optrad. In 1968 stopte Vermeulen me…Lees verder op Wikipedia

Suggesties