Boek
Nederlands

Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen

Bram Vermeulen (auteur), Just Enschedé (samensteller), Ernst Jansz (inleider)
+1
Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen
×
Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen

Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen

Een keuze uit het dagboek dat Bram Vermeulen schreef vanaf 1984 tot aan zijn dood in 2004, waarbij de nadruk ligt op zijn werk.
Titel
Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen
Auteur
Bram Vermeulen 1946-2004
Samensteller
Just Enschedé
Inleider
Ernst Jansz 1948-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, © 2021
478 p.
ISBN
9789038811024 (paperback)
Plaatsingssuggestie
785.8 (SISO) Zangers - Groepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toen Bram Vermeulen in 1984 in een dip zat, omdat hij uit Neerlands Hoop was gezet en zijn huwelijk was gestrand, werd hij verliefd op Shireen Stroker. Ze besloten samen een dagboek bij te houden en Bram Vermeulen heeft dat volgehouden tot zijn dood in 2004. Hij schreef in steeds hetzelfde formaat boekje en vulde er 67. Omdat het vooral over het werk van Vermeulen gaat, liedjes schrijven, optreden, platen maken en reizen, is de keuze die oud-manager van Neerlands Hoop Just Enschedé deed, gebaseerd op de programma’s die Vermeulen maakte. Hij worstelde met zijn (gebrek aan) erkenning, die in België groter was dan in Nederland. Uiteindelijk werd hij ook daar gewaardeerd. Uit de dagboeken blijkt zijn haat tegen Freek (en Hella) de Jonge en zijn liefde voor Shireen. De teksten bestaan niet uit vloeiende zinnen, het zijn meer waarnemingen die staccato zijn opgeschreven. Toch geeft het boek een mooi beeld van een bijzondere artiest. Het boek bevat tekeningetjes uit het dagboek en 8 pagina’s …Lees verder

Over Bram Vermeulen

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Abraham Gerrit (Bram) Vermeulen (Den Haag, 13 oktober 1946 – San Dalmazio (Pomarance), Italië, 4 september 2004) was een Nederlandse zanger, singer-songwriter, componist, cabaretier, televisiemaker, volleyballer, striptekenaar en kunstschilder.

Biografie

Bram Vermeulen werd geboren als jongste zoon in een gezin met drie kinderen in de Haagse Vruchtenbuurt. Op zijn dertiende kwam hij onder de hoede van volleybaltrainer Cees van Zweeden die zijn talent voor balsporten herkende. Toen hij 16 jaar oud was, werd hij spelverdeler van de Nederlandse jeugdvolleybalploeg en later ook van het Nederlands mannenvolleybalteam. Gedurende de jaren zestig speelde hij 53 interlands.

Neerlands Hoop

In 1965 ging Vermeulen psychologie studeren in Amsterdam. Daar ontmoette hij Freek de Jonge en Johan Gertenbach. Ze vormden het trio Cabariolet, dat zonder veel succes optrad. In 1968 stopte Vermeulen me…Lees verder op Wikipedia

Suggesties