Dvd
Engels

Downton Abbey : the weddings

Brendan Coyle (acteur), Joanne Froggatt (acteur), Laura Carmichael (acteur)
Selectie van die afleveringen uit de serie Downton Abbey waarin een bruiloft centraal staat.
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
3 dvd-video's + boekje
Speelduur
ca. 7 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Duits, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083114725

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uit alle ruim 50 afleveringen van de serie 'Downton Abbey' zijn de afleveringen bij elkaar gezet waarin een bruiloft plaatsvindt. De serie volgt de wederwaardigheden van de adellijke familie Crawley en hun vele bedienden op het imposante Downton Abbey vanaf 1912 tot 1925. De serie was vanaf het eerste seizoen (2010) wereldwijd een enorm succes en de acteurs (onder meer Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern en Phyllis Logan) en makers kregen diverse prijzen en tientallen nominaties. Naast zeven complete afleveringen vertellen schrijver Julian Fellowes en twee uitvoerend producenten over het maken van de serie, de verhaallijnen en de liefdesrelaties in die tijd.

Over Brendan Coyle

CC BY 3.0 - Foto van/door Moonfilmsvideo

Brendan Coyle of David Coyle (Corby, Northamptonshire, 2 december 1963) is een Brits-Iers acteur.

Levensloop

Coyle is de zoon van een Ierse vader en een Schotse moeder. Hij geniet de dubbele Ierse en Britse nationaliteit.

Hij deed theaterstudies in Dublin (1981) en aan de Engelse Mountview Academy of Theatre Arts (1983).

In 1999 ontving hij een Laurence Olivier Award en een New York Critics Theater World Award for Outstanding Broadway Debut voor zijn rol in The Weir.

In 2001 was hij Gestapochef Heinrich Müller in de film Conspiracy, Kaz Sweeney in True Dare Kiss en Nicholas Higgins in North & South, een tv-serie voor de BBC.

Vanaf 2008 speelde hij Robert Timmins in tv-series gebaseerd op Lark Rise to Candleford. In 2010 begon hij als John Bates, lakei voor de Earl of Grantham in de tv-serie Downton Abbey, waarvoor hij verschill…Lees verder op Wikipedia