Het personeel van een duur appartementencomplex zint op wraak als een van de rijke eigenaren hun pensioen verkwanselt.
Onderwerp
Geld
Titel
Tower heist
Regisseur
Brett Ratner
Acteur
Ben Stiller Eddie Murphy Casey Affleck 1975-
Componist
Christophe Beck
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
5050582875423

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiekomedie uit 2011 van regisseur Brett Ratner (X-Men; The last sound) met in de hoofdrollen Ben Stiller, Eddie Murphy en Casey Affleck. Josh Kovak is manager van het personeel in het duurste appartementengebouw van New York. Hier woont de rijkste man van Wallstreet, Arthur Shaw. Als Shaw wordt verdacht van frauduleuze handelingen en o.a. het pensioenfonds van Kovak en zijn collega's verkwanselt, zint het personeel op wraak. Ze huren een crimineel in om in te breken in het appartement van Shaw en zo een deel van zijn fortuin te bemachtigen. Annet de Jong (Telegraaf 10-11-'11) noemt het '(...) een geslaagde actiekomedie met een topcast en Eddie Murphy schittert eindelijk weer eens als vanouds.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 10-11-'11): '(...) een zeer vermakelijke actiekomedie die zowel door de uitstekende rolbezetting als een ingenieus plot van de eerste tot de laatste minuut boeit. (...) Goed, niet alles is even geloofwaardig, maar bij een film als Tower Heist maakt dat nie…Lees verder

Over Brett Ratner

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Brett Ratner (Miami Beach, 28 maart 1969) is een Amerikaans filmregisseur en videoclipregisseur.

Carrière

Ratner begon met het regisseren van videoclips voordat hij commercieel succes behaalde met de actie-comedy Rush Hour (1998), met daarin Jackie Chan en Chris Tucker. Er werd overwogen om Ratner X-Men (2000) en Superman Returns te laten regisseren, beide films werden uiteindelijk echter geregisseerd door Bryan Singer. Nadat Singer de X-Men-franchise verliet om Superman Returns te regisseren werd Ratner regisseur van X-Men: The Last Stand.

In 2017 kreeg Ratner een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Ratner werd in het najaar van 2017 beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en het doen van homofobe uitspraken door onder anderen actrices Olivia Munn en Ellen Page.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties