Thriller waarin een geluidsman een auto-ongeluk opneemt, dat een politieke moord blijkt te zijn
Titel
Blow out / written and dir. by Brian De Palma
Regisseur
Brian De Palma
Componist
Pino Donaggio
Acteur
John Travolta Nancy Allen
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, © 2012 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1981
Speelduur
104 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5425019006679

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1981 van regisseur Brian De Palma. Met in de hoofdrollen John Travolta en Nancy Allen. Een geluidstechnicus neemt bij toeval een auto-ongeluk op, dat een moord op de presidentskandidaat blijkt te zijn. Al snel raakt hij en de door hem geredde maîtresse van de presidentskandidaat verzeild in allerlei politieke intriges. Speelfilmencyclopedie geeft 2 1/2 ster: 'Intrigerende variatie op Antonioni's Blow up (...). Overwegend boeiend, maar afgezwakt door hoogstandjes met de camera en een niet altijd logische plot.' De dvd bevat geen extra's.

Over Brian De Palma

CC BY 2.0 - Foto van/door jon rubin

Brian Russel De Palma (Newark (New Jersey), 11 september 1940) is een Amerikaans filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de Movie Brat-generatie (New Hollywood) van filmregisseurs, samen met anderen als Paul Schrader, Martin Scorsese, George Lucas en Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en William Friedkin.

Biografie

Gedurende de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw werkte De Palma veel samen met een selecte groep mensen. Hierbij zaten acteurs zoals Jennifer Salt, Amy Irving, Nancy Allen (zijn vrouw van 1979 tot 1983) en William Finley. De Palma wordt gezien als de persoon die de carrières van acteurs als Robert De Niro, Jill Clayburgh, John C. Reilly, John Leguizamo en Margot Kidder heeft gelanceerd of bevorderd.

Zijn vroegere werk laat een links en revolutionair wereldbeeld zien. Experimenten met vertelvormen lieten zijn intentie zien om de Amerikaanse Jean-Luc Godard te worden. Ook maakte hij geb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties