Een meisje met bovennatuurlijke krachten wreekt zich op gruwelijke wijze op haar tirannieke, godsdienstwaanzinnige moeder en de haar treiterende medescholieren
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Carrie
Regisseur
Brian De Palma
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Componist
Pino Donaggio
Acteur
Sissy Spacek John Travolta
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM DVD, 2006 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
1976
Speelduur
ca. 190 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans
EAN
8712626024781

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Amerikaanse horrorklassieker uit 1976 van regisseur Brian De Palma is een verfilming van de debuutroman, en tevens doorbraak, van Stephen King. Carrie, gespeeld door Sissy Spacek, is een tienermeisje dat door haar extreem religieuze moeder zeer beschermd wordt opgevoed, op school vreselijk gepest wordt en telekinetisch begaafd is. Dat laatste is erg handig als je wraak wilt nemen op je kwelgeesten, onder wie de jonge John Travolta. De film maakte van Sissy Spacek een ster en betekende voor John Travolta en Amy Irving hun eerste belangrijke rol. De speelfilmencyclopedie geeft 2 1/2 ster aan dit 'goedkoop en bloederig drama'. 'Ondanks het feit dat De Palma wel wat kan, heeft hij toch voor deze film een en ander gepikt van de Grote Meester Hitchcock, maar het is zonder diens gebruikelijke subtiliteit en vernuft.' Bevat verschillende extra's als de documentaires Acting Carrie en Visualising Carrie.

Over Brian De Palma

CC BY 2.0 - Foto van/door jon rubin

Brian Russel De Palma (Newark (New Jersey), 11 september 1940) is een Amerikaans filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de Movie Brat-generatie (New Hollywood) van filmregisseurs, samen met anderen als Paul Schrader, Martin Scorsese, George Lucas en Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en William Friedkin.

Biografie

Gedurende de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw werkte De Palma veel samen met een selecte groep mensen. Hierbij zaten acteurs zoals Jennifer Salt, Amy Irving, Nancy Allen (zijn vrouw van 1979 tot 1983) en William Finley. De Palma wordt gezien als de persoon die de carrières van acteurs als Robert De Niro, Jill Clayburgh, John C. Reilly, John Leguizamo en Margot Kidder heeft gelanceerd of bevorderd.

Zijn vroegere werk laat een links en revolutionair wereldbeeld zien. Experimenten met vertelvormen lieten zijn intentie zien om de Amerikaanse Jean-Luc Godard te worden. Ook maakte hij geb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties