Een Deense politieagent wil gerechtigheid na de moord op zijn partner door ISIS en krijgt daarbij hulp van een collega, tevens de ex-minnares van zijn partner.
Onderwerp
Wraak, CIA, Terrorisme
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
85 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372008829

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thriller (2019) van Brian De Palma (Carrie, Dressed to kill, Body double) met Nikolaj Coster-Waldau (Game of thrones), Carice van Houten (Instinct, Zwartboek) en Guy Pearce (Brimstone, Iron men 3). Een Deense politieagent wil gerechtigheid na de moord op zijn partner Tarzi door ISIS en krijgt daarbij hulp van een collega, tevens de ex-minnares van zijn partner. Ze spelen een onbewust kat-en-muis-spel met een dubieuze CIA-agent, die Tarzi als pion gebruikte om andere ISIS-kopstukken te vangen. Beoordeling IMDb: 4,4 (van 10). Floortje Smit (Volkskrant 25-9-’19): ’clichés lukraak op een hoop geveegd’ (1 ster). Ronald Rovers (Trouw 26-9-’19): ‘Om die clichés te overstijgen heb je scènes met diepgang nodig. Maar juist die scènes lijken te zijn verwijderd. Het restant is slechts een schim van een De Palma’ (2 sterren). Guus Schulting (Filmkrant 24-8-’19): ‘Een geplaagde productie herken je van ver. Zo ook: Domino (…) Een politieke wraakfantasie die op elk vlak ondermaats is, al ontwaar je b…Lees verder

Over Brian De Palma

CC BY 2.0 - Foto van/door jon rubin

Brian Russel De Palma (Newark (New Jersey), 11 september 1940) is een Amerikaans filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de Movie Brat-generatie (New Hollywood) van filmregisseurs, samen met anderen als Paul Schrader, Martin Scorsese, George Lucas en Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en William Friedkin.

Biografie

Gedurende de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw werkte De Palma veel samen met een selecte groep mensen. Hierbij zaten acteurs zoals Jennifer Salt, Amy Irving, Nancy Allen (zijn vrouw van 1979 tot 1983) en William Finley. De Palma wordt gezien als de persoon die de carrières van acteurs als Robert De Niro, Jill Clayburgh, John C. Reilly, John Leguizamo en Margot Kidder heeft gelanceerd of bevorderd.

Zijn vroegere werk laat een links en revolutionair wereldbeeld zien. Experimenten met vertelvormen lieten zijn intentie zien om de Amerikaanse Jean-Luc Godard te worden. Ook maakte hij geb…Lees verder op Wikipedia

Suggesties