Jeugdkomedie waarin een Amerikaanse familie met drie kinderen zich ontfermt over een sint-bernardshond
Titel
Beethoven / dir. by Brian Levant ; written by Edmond Dantes ... [et al.]
Regisseur
Brian Levant
Scenarist
Edmond Dantes
Componist
Randy Edelman 1947-
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2003 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Tsjechisch, Deens, Duits, Noors, Pools, Portugees, Fins, Zweeds
EAN
5050582001648

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse jeugdfilm uit 1991 onder regie van Brian Levant. Met Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones e.a. In deze film staat de sint-bernardshond Beethoven centraal. Een Amerikaanse familie met drie kinderen ontfermt zich over Beethoven wanneer hij als puppie per ongeluk komt aandraven. Vader is in het begin helemaal niet blij met de puppie (alles gaat stuk, of wordt vies voorspelt hij) maar de kinderen zijn dolgelukkig met hem. Huib Stam schrijft in de Volkskrant: 'Gelukkig is Beethoven een echte mensenredder, met een goed gevoel voor oplichters, een instinct dat zijn baasje mist. Behalve het leven van het jongste dochtertje redt hij ook het bedrijf waar het geld voor de enorme zakken voer verdiend wordt. Honden hebben wel degelijk een functie, wil Beethoven maar zeggen en heus niet alleen om gemakkelijk harten te breken.' Joyce Roodnat (NRC): 'Beethoven is zo'n film die uitsluitend schattig is: ontroerende kinderen, leuke vrouw, mallotige echtgenote (...) en vooral een voor hond…Lees verder

Over Brian Levant

Brian Levant (Highland Park (Illinois), 6 augustus 1952) is een Amerikaans filmregisseur, scenarist, producent en televisieregisseur.

Hij begon zijn carrière in 1977 als scenarist van The Jeffersons en Happy Days. Nadien volgden scenario's voor Mork & Mindy en The New Leave It to Beaver. Hij was ook de regisseur van een aantal afleveringen van The New Leave It to Beaver en Married... with Children.

Vanaf 1991 regisseerde hij een aantal komische langspeelfilms waaronder Beethoven, The Flintstones, Scooby-Doo! The Mystery Begins en The Spy Next Door.

Voor zijn regie van The New Leave It to Beaver kreeg hij in 1989 een CableACE Award. Als coscenarist kreeg hij in 1994 een Golden Raspberry Award Slechtste Scenario voor The Flintstones. De film was evenwel wel een commercieel succes. Twee jaar later kreeg hij een nominatie als Slechtste Regisseur bij de Golden Raspberry Awards 1996 voor Jingle All the Way.

Lees verder op Wikipedia