Dvd
Engels

Scooby-Doo! : the mystery begins

Brian Levant (regisseur), David Newman (componist)

Scooby-Doo! : the mystery begins

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vier leerlingen worden van school gestuurd na een mysterieuze spookaanval. Alle vier zijn gei͏̈nteresseerd in mysteries en ze vormen, samen met speurhond Scoobert, een team om hun naam te zuiveren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Scooby-Doo! : the mystery begins
Regisseur
Brian Levant
Componist
David Newman 1954- (US I)
Uniforme titel
Scooby-Doo! : the mystery begins
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
79 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Combinatie speelfilm en animatiefilm
EAN
5051888037577

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse live-action televisiefilm uit 2009 met in de hoofdrol de onhandige, bang aangelegde Deense Dog en de vier tienerdetectives Shaggy, Velma, Fred en Daphne. De serie begon in 1969 als tekenfilmserie van Hanna-Barbera en er zijn al verschillende live-actionfilms verschenen. Dit avontuur gaat terug naar de tijd dat de vrienden elkaar voor het eerst ontmoetten op Coolsville Highschool. Na een mysterieuze aanval van spoken worden zij van school gestuurd. Ze ontdekken dat ze alle vier een voorliefde hebben voor mysteries en besluiten samen te werken om hun onschuld te bewijzen. De avonturen zijn nog steeds populair. Dvdreviews (i) vindt de film een prima aanvulling op de lange traditie. Een die perfect aansluit om de nieuwe generatie fans te interesseren in de serie. Hij is sfeervol, hip en mysterieus genoeg om het kijken te rechtvaardigen. Dus als je de kans hebt, probeer de film uit met de hele familie. Ook Brian Lowry (Variety, i) vindt het verhaal verrassend effectief. Vanaf c…Lees verder

Over Brian Levant

Brian Levant (Highland Park (Illinois), 6 augustus 1952) is een Amerikaans filmregisseur, scenarist, producent en televisieregisseur.

Hij begon zijn carrière in 1977 als scenarist van The Jeffersons en Happy Days. Nadien volgden scenario's voor Mork & Mindy en The New Leave It to Beaver. Hij was ook de regisseur van een aantal afleveringen van The New Leave It to Beaver en Married... with Children.

Vanaf 1991 regisseerde hij een aantal komische langspeelfilms waaronder Beethoven, The Flintstones, Scooby-Doo! The Mystery Begins en The Spy Next Door.

Voor zijn regie van The New Leave It to Beaver kreeg hij in 1989 een CableACE Award. Als coscenarist kreeg hij in 1994 een Golden Raspberry Award Slechtste Scenario voor The Flintstones. De film was evenwel wel een commercieel succes. Twee jaar later kreeg hij een nominatie als Slechtste Regisseur bij de Golden Raspberry Awards 1996 voor Jingle All the Way.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties