Strip
Nederlands
De Avengers en de X-Men worden geconfronteerd met een gemeenschappelijke vijand die hun grootste bedreiging wordt: Wanda Maximoff! De Scarlet Witch draait door en het lot van de hele wereld ligt in haar handen. Zal Magneto zijn dochter helpen of haar krachten in zijn eigen voordeel gebruiken?
Onderwerp
Superhelden
Titel
House of M. 1
Scenarist
Brian Michael Bendis
Illustrator
Olivier Coipel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
[Breda]: Dark Dragon Books, © 2022
[70] p. : ill.
Aantekening
Contains material originally published in magazine form as House of M 1-3
ISBN
9789463739412 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mutanten zijn er altijd geweest. Maar nog nooit zo bijzonder als in de stipseries over de X-men. Magneto en zijn dochter Scarlet Witch hebben de wereld veranderd, want niet alle X-men zijn goed. Kan professor Charles Xavier de zaak nog omkeren, maar waar is hij eigenlijk? Kan Wolverine tegen Magneto op en wat is de rol van de Avengers. Wie strijdt tegen wie? Deel één van drie van deze stripreeks dat de X-men vanuit een nieuw perspectief laat zien met als thema wanneer kan een mens of mutant nu echt tevreden zijn. Degelijk, niet te veel tekst en vooral spectaculaire, soms wat duistere, tekeningen met hier en daar gevechten en vooral heel veel bekenden uit het Marvel imperium als captain America en Spiderman. Met wat extra losse tekeningen voor nog meer visueel effect. Dubbeldikke fantasy strip voor de vele liefhebbers van de X-men. Vanaf circa 15 jaar.

Over Brian Michael Bendis

CC BY 3.0 - Foto van/door Luigi Novi

Brian Michael Bendis (Cleveland, 18 augustus 1967) is een Amerikaans stripauteur. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals vijf Eisner Awards. Hoewel hij begon als schrijver en tekenaar van noir fiction-series, is hij onder meer bekend als schrijver bij Marvel Comics aan titels als Ultimate Spider-Man.

Biografie

Bendis werd geboren in een Joods-Amerikaanse familie. Hij bezocht de Hebrew Academy of Cleveland en het Cleveland Institute of Art. In de jaren 90, na zijn opleiding aan de kunstschool te hebben afgerond, betrad Bendis de stripboekindustrie. Zijn eerste werk was een genre genaamd noir fiction, wat hij zowel schreef als tekende.

Begin jaren 90 kwam Bendis terecht bij Caliber Comics. Hier schreef hij titels als A.K.A. Goldfish en Jinx, die hij beide ook bezat. Hij werkte tevens als tekenaar voor het Champions of the Galaxy kaartspel. Later verhuisde Bendis zijn werk naar Image Comics…Lees verder op Wikipedia

Suggesties