Strip
Nederlands
Magneto’s dochter Scarlet heeft de wereld veranderd. Wolverine en zijn vrienden gaan de strijd aan en krijgen steun van de Avengers. Kan iemand Scarlet nog stoppen? Behouden de X-men hun speciale krachten? En waar is professor Charles Xavier? Spannende ballonstrip. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
House of M. 3
Scenarist
Brian Michael Bendis
Illustrator
Olivier Coipel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
[Breda]: Dark Dragon Books, © 2022
[64] p. : ill.
Aantekening
Contains material originally published in magazine form as House of M 7-8
ISBN
9789464600056 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mutanten zijn er altijd geweest. Maar nog nooit zo bijzonder als in de series over de X-men. Magneto’s dochter Scarlet Witch heeft de wereld veranderd. Wolverine en zijn vrienden gaan de strijd aan en krijgen steun van de Avengers. Kan Magneto zijn dochter stoppen? Of haar broer? Wat wil Scarlet eigenlijk, alleen maar rust of iets anders? Behouden de X-men hun speciale krachten en waar is de stichter professor Charles Xavier? Onmogelijke gebeurtenissen worden waar. Deel drie en slot van deze reeks* dat de X-men vanuit een nieuw perspectief laat zien. Met als thema: wanneer kan een mens of mutant nu echt tevreden zijn. Degelijk, niet te veel tekst, en vooral spectaculaire – soms wat duistere – tekeningen met hier en daar gevechten en weer veel bekenden uit het Marvel-imperium zoals captain America en Spiderman. Met wat extra losse tekeningen voor nog meer visueel effect. Dubbeldikke fantasy-strip voor de vele liefhebbers van de X-men. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Brian Michael Bendis

CC BY 3.0 - Foto van/door Luigi Novi

Brian Michael Bendis (Cleveland, 18 augustus 1967) is een Amerikaans stripauteur. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals vijf Eisner Awards. Hoewel hij begon als schrijver en tekenaar van noir fiction-series, is hij onder meer bekend als schrijver bij Marvel Comics aan titels als Ultimate Spider-Man.

Biografie

Bendis werd geboren in een Joods-Amerikaanse familie. Hij bezocht de Hebrew Academy of Cleveland en het Cleveland Institute of Art. In de jaren 90, na zijn opleiding aan de kunstschool te hebben afgerond, betrad Bendis de stripboekindustrie. Zijn eerste werk was een genre genaamd noir fiction, wat hij zowel schreef als tekende.

Begin jaren 90 kwam Bendis terecht bij Caliber Comics. Hier schreef hij titels als A.K.A. Goldfish en Jinx, die hij beide ook bezat. Hij werkte tevens als tekenaar voor het Champions of the Galaxy kaartspel. Later verhuisde Bendis zijn werk naar Image Comics…Lees verder op Wikipedia

Suggesties