Boek
Nederlands

Baby Aapje, privé-detective

Brian Selznick (auteur), David Serlin (auteur), Mascha De Vries (vertaler)
Baby Aapje ziet er schattig uit, maar is een serieuze privédetective. Hij lost diefstallen op voor een operazangeres, een pizzabakker, een clown en een astronaut. Zal hij ook die onbekende dame kunnen helpen haar baby te vinden? Verhaal met gedetailleerde, grijze potloodtekeningen en weinig tekst. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Baby Aapje, privé-detective / geschreven door Brian Selznick en David Serlin ; tekeningen van Brian Selznick
Auteur
Brian Selznick David Serlin
Vertaler
Mascha De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby monkey, private eye
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2019
191 p. : ill.
ISBN
9789047626435 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Humor (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Hij is een baby. Hij is een aapje. Hij heeft een baan...’. Dit bijzondere boekje gaat over een schattig aapje dat diefstallen oplost. Hij werkt vanuit zijn kantoor waar steeds een vreemd personage binnenkomt, dat hem om hulp vraagt. In het eerste hoofdstuk is dat een operazangeres, in het tweede een pizzabakker, dan volgen nog een clown, een astronaut en een onbekende dame. De stappen herhalen zich steeds: Baby Aapje gaat op zoek naar sporen, maakt aantekeningen, eet een snack en trekt zijn broek aan. Dan gaat hij op pad en heeft hij al snel de mysteries opgelost. Het laatste hoofdstuk met de onbekende dame eindigt verrassend. Er is weinig tekst (soms alleen een woord op een hele pagina, in grote schreefletters), het verhaal wordt vooral verteld door de gedetailleerde, paginavullende grijze potloodtekeningen. Achterin een humoristische index en een beschrijving van de afgebeelde voorwerpen in het kantoor van Aapje. Het boek is ongewoon dik en heeft een handzaam formaat. Brian Selznic…Lees verder

Over Brian Selznick

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Avery Jensen

Brian Selznick (East Brunswick, 14 juli 1966) is een Amerikaans auteur en illustrator.

Selznick brak door in 2007 met het kinderboek De uitvinding van Hugo Cabret, dat in 2011 werd verfilmd onder de titel Hugo. Hij ontving er verschillende prijzen voor. Selznick is vooral bekend om zijn stijl, waarbij hij bladvullende tekeningen combineert met kortere stukken tekst. In 2011 verscheen zijn volgende boek, Het wonderkabinet, waarin hij opnieuw op dezelfde manier werkt. Selznick illustreert ook andere boeken.

In mei 2016 kwam het boek De wonderlingen uit, een beeld- en prozaverhaal.

Zijn grootvader was een neef van Hollywoodproducent David O. Selznick.