Boek
Nederlands

The lord of the rings : de verfilming van een meesterwerk

Brian Sibley (auteur)

The lord of the rings : de verfilming van een meesterwerk

Informatie over de decors, speciale effecten, kostuums en rekwisieten die zijn gebruikt voor de verfilming van 'The lord of the rings' van Tolkien, afgewisseld door interviews met cast en crew.
Titel
The lord of the rings : de verfilming van een meesterwerk
Auteur
Brian Sibley
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The making of The lord of the rings
Uitgever
Amsterdam: M, 2002
191 p. : ill.
ISBN
90-225-3395-6
Plaatsingssuggestie
798.53 (SISO) Films ; Films (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ook Brian Sibley, die in 1981 The Lord of the Rings in een luisterspel van 13 uur vatte, schrijft bij elk deel van de filmtrilogie een boek. Hij heeft als bevoorrechte getuige het tot stand komen van de film meegemaakt en zo'n honderdvijftig mensen geïnterviewd die aan het project meegewerkt hebben. Vorig jaar distilleerde hij daaruit Het officiële filmboek. In dit nieuwe boek gaat de aandacht vooral uit naar wat er allemaal kwam kijken bij het maken van de filmtrilogie. Het is fascinerend om te lezen hoe men Nieuw-Zeeland heeft omgetoverd tot Midden-Aarde. Dat is vrijwel uitsluitend het werk van de mensen van Weta Workshop, ooit gestart als een tweemansbedrijf, gespecialiseerd in het bouwen van schaalmodellen en poppen. Al van in het begin van Peter Jacksons filmcarrière werken ze met hem samen. De basis voor alle decors waren de ontwerptekeningen van Alan Lee en John Howe, maar de praktische uitwerking en de realisatie daarvan zijn uitsluitend hun werk. Zowat alles heb…Lees verder
De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson (1961) verfilmde de klassieker van J.R.R. Tolkien 'In de ban van de ring' tot een filmtrilogie waarvan deel 1 in december 2001 in première ging, deel 2 in 2002 en deel 3 in 2003. Dit rijk geïllustreerde filmboek bevat meer dan driehonderd foto's uit de drie films, interviews met de cast en crew, achtergrondinformatie over de filmdecors, locaties, grime en kapsels, rekwisieten, de muziek, gebruikte software, kleding etc. Bij de vele liefhebbers van Jacksons films zal dit fraai uitgevoerde boek zeker in de smaak zal vallen. Zie ook www.lordoftherings.net.