Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dit jaar wordt Kerstmis anders !

Brigitte Minne (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Jasper heeft geen zin om Kerstmis te vieren, want dan wordt Seppe geslacht, de kalkoen waarvoor Seppe zorgt. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI 6
Titel
Dit jaar wordt Kerstmis anders ! / Brigitte Minne ; met tek. van Els Van Egeraat
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2001
29 p. : ill.
ISBN
90-317-1760-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jasper heeft een band opgebouwd met de kalkoen die opa traditioneel zal slachten voor het kerstdiner; hij heeft dit jaar dan ook totaal geen zin in kerst. Krijtwit zit hij aan tafel zonder opa een blik waardig te gunnen. Maar als het hoofdgerecht wordt opgediend, blijkt opa toch zo'n kwaaie niet... Qua onderwerp een origineel kerstboekje dat de doelgroep zal aanspreken. Mooi verzorgd uitgevoerd op stevig roomwit papier met zacht ingekleurde, met dunne lijn omkaderde pentekeningen op de ene bladzijde en de tekst in korte zinnen op de tegenoverliggende pagina. Het is bedoeld voor kinderen die nog niet zolang lezen, maar het zal wellicht bij voorlezen beter tot zijn recht komen. De omslagillustratie in stemmige tinten toont Jasper met 'zijn' kalkoen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties