Boek
Nederlands

Groot genoeg voor een knuffel

Brigitte Minne (auteur), Suzy Castermans (illustrator)
+1
Groot genoeg voor een knuffel
×
Groot genoeg voor een knuffel Groot genoeg voor een knuffel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Stoere neushoorn Kas vindt het niet eerlijk dat volwassenen alles van zijn nieuwe babyzusje leuk vinden, terwijl ze bij hem om dezelfde dingen boos worden. Prentenboek met paginagrote illustraties in felle kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Groot genoeg voor een knuffel
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Suzy Castermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789058385338
Plaatsingssuggestie
Gezinsuitbreiding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kleine stoere neushoorn, wonend in de jungle, heeft een zusje gekregen. Hij begrijpt niet dat de volwassenen alles van de baby leuk vinden, terwijl ze op hem boos worden als hij hetzelfde doet. Gelukkig laten zijn ouders hem zien dat er veel is dat alleen grote kinderen kunnen. In dit prentenboek over acceptatie van een nieuw kindje in een gezin worden de gevoelens van de grote broer herkenbaar beschreven. De tekst is zowel tegen een witte achtergrond als tussen de drukke platen afgedrukt. Het taalgebruik is eenvoudig en afgestemd op kleuters. Bijzonder zijn de illustraties in ecolinestijl: felle, vrolijke kleuren in mooie tinten. De figuren zijn zwart omlijnd en vooral op de paginagrote platen van de jungle is veel te ontdekken. Het omslag is wat minder geslaagd. Goed bruikbaar, enigszins stoer verhaal over gezinsuitbreiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Groot genoeg voor een knuffel

Kas heeft een zusje gekregen. Ze heet Popje. Iedereen is dol op haar maar Kas loopt er niet hoog mee op. Op de koop toe zijn mama en papa dikwijls boos op hem. Een mooi prentenboek over de gekende aanvallen van jaloersheid als er een broertje of een zusje het gezin vervoegt. Kas - een kleine neushoorn - voelt zicht een beetje buitenspel gezet sinds Popje geboren is, maar mama en papa weten hoe ze het 'probleem ' moeten aanpakken. Het is een zeer levendig en opvallend kleurrijk verhaal, in een eenvoudige taal verteld en met humor gekruid. De tekeningen zijn aanstekelijk en je leeft heel erg mee met Kas, die veel te verduren heeft. Het zal kleuters die hetzelfde meemaken, zeker aanspreken en ze zullen troost vinden in dit positieve verhaal.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia