Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Iedereen prinses

Brigitte Minne (auteur), Merel Eyckerman (illustrator)
+1
Iedereen prinses
×
Iedereen prinses Iedereen prinses
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hoewel papa haar prinses noemt, voelt Marieke zich geen echte prinses: die dragen nooit een bril en missen geen tanden! Papa laat haar zien dat er heel veel verschillende prinsessen zijn. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Iedereen prinses
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Merel Eyckerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789058385635 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Anders zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Papa noemt zijn kleine dochter Marieke 'mijn prinses'. Marieke zelf zou weliswaar heel graag een prinses zijn, maar voelt zich niet zo: prinsessen dragen geen bril en missen geen tanden! Daar wil papa iets aan veranderen, dus gaat hij met haar naar de kapper, eten ze een taartje bij de bakker en bezoeken ze de kermis. En overal ontmoeten zij mensen die, net als Marieke, misschien niet helemaal perfect zijn, maar wel iets bijzonders kunnen: een prachtig kapsel maken, de lekkerste chocoladebollen bakken of al meer dan vijftig jaar van iemand houden. Met andere woorden, er bestaan heel veel soorten prinsessen: mooie, maar ook kale, oude, zieke, gehandicapte, etc. De grote, zachtgekleurde, sfeervolle illustraties laten zich soms vergelijken met het werk van Carll Cneut, maar halen die kwaliteit (nog) niet. Een mooi uitgevoerd prentenboek met een wijze les voor kinderen van ca. 4 jaar en ouder. De schrijfster en illustratrice maakten in 2004-'05 samen een serie kartonboekjes over Konijn en…Lees verder

Iedereen prinses

Elk klein meisje droomt ervan een prinses te zijn. Ook Marieke wil een prinses zijn en op haar verjaardag krijgt ze van haar papa dan ook een prachtige prinsessenjurk. In plaats van er dolgelukkig mee te zijn is ze ongelukkig, omdat ze van zichzelf vindt dat ze lelijk is. Haar papa neemt haar mee de stad in. Ze ontmoeten een kapster met gouden handen, een bakkersvrouw die de heerlijkste chocoladebollen maakt en een oude vrouw, die voor haar man al meer dan vijftig jaar een prinses is. Papa wil Marieke tonen dat echte schoonheid binnenin zit en dat iedereen kwaliteiten heeft. Of je nu een bril draagt, dik of dun bent, iedereen kan op haar manier een prinses zijn. Het is een leuk prentenboek omdat het het aloude cliché van hoe een prinses er moet uitzien, doorbreekt. De tekeningen zetten de uiterlijke verschillen goed in de verf, maar over het algemeen had de boodschap ook iets subtieler mogen zijn.


Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties