Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Kaatje heeft altijd pech maar blijft er toch vrolijk bij, totdat haar ouders haar willen 'helpen'. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Pech hebben, televisie
Titel
Kaatje pech
Auteur
Brigitte Minne Lucy Elliott
Taal
Nederlands
Editie
2e dr.
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2003 | Andere uitgaves
111 p. : ill.
ISBN
9058381323 9789058381323

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kaatje is een meisje dat wel voor het ongeluk lijkt te zijn geboren. Elke dag heeft zij wel een keer pech met het een of ander. Vandaar haar naam 'Kaatje Pech', die haar vriendje haar liefkozend heeft gegeven. Zelf zit Kaatje er niet mee; zij weet steeds iets positiefs uit haar pech te halen. Het had nog erger kunnen zijn. Het verhaal begint met korte hoofdstukjes van ongeveer twee bladzijden en een korte krachtige titel. Gaandeweg het boek worden de hoofdstukken langer en de titels idem dito. De tekst is in korte zinnen en niet te moeilijke woorden. Overzichtelijke bladspiegel. De zwartwit met grijze tekeningen zijn ietwat karikaturaal en passen goed bij het verhaal. Het omslag bevat een kleurentekening in bruin met blauwe tinten van een levendige Kaatje in spagaat met de titel in gestempelde hoofdletters. Leuk boek voor pechvogels en anderen die wel houden van een lachboek. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties