Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mama is verliefd

Brigitte Minne (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Mama is verliefd
×
Mama is verliefd Mama is verliefd
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wanneer de gescheiden moeder van Lies plotseling verliefd wordt, dreigt er een eind te komen aan hun gezellige leventje samen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Mama is verliefd / Brigitte Minne ; ill. Marja Meijer
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2003 | Andere uitgaven
123 p. : ill.
ISBN
90-6822-743-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tienjarige Lies woont alleen met haar moeder. Haar vader woont in Nieuw-Zeeland met een andere vrouw. Lies kent haar vader alleen van een foto waarop zij nog een baby is, de andere foto's waarop hij staat heeft haar moeder uit woede in de open haard gegooid. Dit verhaal beschrijft in korte hoofdstukken het leven van Lies en haar moeder tot er een 'oude stoofpeer' op het toneel verschijnt waarop haar moeder tot over haar oren verliefd raakt. Gelukkig is oma er ook nog. Een eigentijds verhaal over de gevoelens van kinderen die, nadat ze heel lang met hun moeder samen zijn geweest, plotseling geconfronteerd worden met een rivaal. Humoristisch, gevoelig verhaal waarin veel kinderen zichzelf zullen herkennen. Zwart-wit, grijs ingekleurde illustraties en een gekleurd omslag met een gebeurtenis uit het boek. Duidelijke druk, ruime marge. Vanaf acht jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties