Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind

Brigitte Minne (auteur), Kaatje Vermeire (illustrator)
+1
Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind
×
Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind

Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Twee ouders maken zich lang van te voren voorstellingen van de baby die op komst is: door het kindje zo mooi mogelijk te tekenen, te schilderen en te boetseren. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Kaatje Vermeire
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Mannetje en Vrouwtje krijgen een kind
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789058385376 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gezinsuitbreiding (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mannetje en vrouwtje willen een kindje. Op verschillende manieren proberen ze daar vorm aan te geven: door het te tekenen met potlood, daarna in kleur, en door hun gewenste kindje te boetseren. Details worden nauwkeurig uitgewerkt en hun geconcentreerde precisie grenst aan perfectionisme. Wanneer vervolgens het kindje (uit vrouwtjes buik) geboren wordt, blijkt dat de baby heel bijzonder is, maar bepaald niet perfect. Vol verwondering en liefde constateren de ouders dat het zich ontwikkelt tot een eigen persoonlijkheid, niet volmaakt, maar uniek! Aandoenlijk en poëtisch geschreven verhaal, in de sfeer van een sprookje, waarbij de bladvullende, fraaie en humoristische tekeningen in zachte tinten het belangrijkst zijn. Soms zijn ze wat chaotisch door de veelheid van details en schema’s. Deze mooie prentvertelling leent zich met name om voor te lezen en samen te bekijken. Vanaf ca. 6 jaar.

Mannetje & Vrouwtje krijgen een kind

Mannetje en Vrouwtje verlangen naar een kindje. Ze maken vele ontwerpen en plannen. Ze vullen hun verwachtingen en dromen aan totdat ze precies weten hoe hun kindje worden zal. Maar als hij eindelijk met een luide schreeuw geboren wordt, ziet hij er niet alleen helemaal anders uit, hij is ook helemaal anders. Hij groeit op en heeft blijkbaar niet zomaar de goede eigenschappen van Mannetje en Vrouwtje geërfd, die ze hem toegedicht hadden. En toch vinden Mannetje en Vrouwtje hem precies goed! Misschien hadden ze hem wel nooit zo mooi kunnen dromen? Een dromerig mooi prentenboek is dit, met verfijnde collage-achtige tekeningen en een poëtische tekst. Maar wel eerder voor volwassenen dan voor kinderen. Het levensgevoel dat eruit spreekt, het perspectief en de beschreven ervaringen zijn die van volwassenen en niet die van kinderen. Ouders kunnen het boek wel voorlezen aan hun kind met als introductie: zo was het ook bij ons!


Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia