Boek
Nederlands

Mie, Woef en Veer

Brigitte Minne (auteur), Rosemarie De Vos (illustrator)
Veer en oude Mie zijn goede vrienden. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Mie, Woef en Veer
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Rosemarie De Vos
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789027660367 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veer en oude Mie worden goede vrienden. Maar als Veer op een dag bij Mie aanbelt, wordt er niet open gedaan. Boekje voor het aanvankelijk lezen met overwegend eenregelige zinnen en een- en tweelettergrepige woorden, AVI-E3. Met vrolijke, vaak paginagrote afbeeldingen in kleur. Grote letter, gebruik van hoofdletters en interpunctie. Deel uit de nieuwe serie 'Maantjes'*, leesboekjes die aansluiten bij de 12 kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer vijfentwintig weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes uit de methode worden gebruikt. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia