Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mies is raar

Brigitte Minne (auteur), Marja Meijer (illustrator)
Roel is erg blij met zijn gekke oppas-oma; ze bedenkt steeds weer nieuwe dingen. Verhaal geschreven op twee niveaus om samen met beginnende lezers te lezen. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
AVI 1
Titel
Mies is raar
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2005 | Andere uitgaven
s.p.
ISBN
9044801287 9789044801286

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oma Mies is een byzondere oppasoma. Ze doet vreemde dingen zoals tijdens een circusvoorstelling in een kinderwagen duiken; haar grootste droom is een nachtje slapen in het oerwoud. Mama en Roel toveren de kamer om tot een oerwoud en zo kan oma in een hangmatje slapen. Leuk origineel verhaal over een oma die ieder kind wel zou willen hebben. Het verhaal is op twee niveaus geschreven. Het kleine lettertype is voor de ouder/volwassene of een ouder kind (AVI-5) en vormt het overgrote deel, wat gedrukt is in een groot lettertype is voor het kind dat begint met lezen (AVI-1). De illustraties in een gecombineerde techniek passen goed bij het verhaal; ze zijn sfeervol en kleurrijk en lijken qua stijl erg veel op die van Ingrid Godon. Een boek dat op twee niveaus gelezen kan worden en daarom langer aantrekkelijk blijft; het kan voor moeilijke lezers een stimulans vormen om samen een boek te lezen. Een aantrekkelijk, mooi uitgevoerd oefen- en leesboek voor 6 jaar en ouder.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia