Slaap lekker, Rosalie

Brigitte Minne (auteur), An Candaele (illustrator)
+1
Slaap lekker, Rosalie
×
Slaap lekker, Rosalie Slaap lekker, Rosalie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Eendje Rosalie wil niet slapen en doet allerlei stoute dingen omdat de anderen wel slapen; daardoor maakt ze Meneer Maan zo boos dat hij naar beneden komt. Prentenboek met kunstzinnige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Slaap lekker, Rosalie
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
An Candaele
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789058381217 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als het bedtijd is, strooit Meneer Maan een handjevol maanpoeder naar beneden. Hond en Schaap vallen direct in slaap, maar het ondeugende eendje Rosalie wìl helemaal niet slapen. Ze ontduikt steeds het maanpoeder en doet allerlei 'stoute' dingen waar ze overdag geen kans voor krijgt. Tenslotte komt een boze Meneer Maan, springend van wolk op wolk, naar beneden. Daar vindt hij Rosalie, uitgeput door al het dollen, in diepe slaap. Vertederd aait hij zachtjes haar vleugel. De korte stukjes tekst zijn vlot en heel aanspreekbaar voor kleuters. Ze bieden voldoende mogelijkheden tot identificatie met het eendje, zoals stiekem alle koekjes opeten. Ook is de personificatie van Meneer Maan zodanig dat deze geen angst inboezemt. De paginavullende acrylillustraties hebben mooie, functionele kleuren op een passende ondergrond. Ze zijn geestig en hebben weinig details. Op de humoristische omslag staan Meneer Maan en Rosalie uitdagend met de ruggen naar elkaar toe. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia