Boek
Nederlands

Tuur en Moe

Brigitte Minne (auteur), Rosemarie De Vos (illustrator)
De oma van Tuur is jarig. Ze wordt 60 jaar. Tuur wil een speciaal feest. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Feesten, Jarig zijn
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
Tuur en Moe
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Rosemarie De Vos
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789027661685 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De oma van Tuur wordt 60 jaar. Hij wil er een bijzonder feest van maken. Met vrolijke, deels paginagrote afbeeldingen in kleur. De redelijk omvangrijke tekst staat voor het grootste deel gescheiden van de tekeningen. Eenregelige zinnen en voornamelijk eenlettergrepige woorden, grote letter, hoofdletters, interpunctie, AVI-E3. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar álle letters van het woord leren. De boekjes sluiten aan bij de methode Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad. Dit boekje sluit aan bij kern 8 van Veilig leren lezen en is te lezen na 24 weken leesonderwijs. Bij elke kern zijn er drie boekjes. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia