Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lies en Sep zijn vrienden

Brigitte Van Aken (auteur), Lut Brits (verteller)
Lies woont naast Sep. Ze spelen samen in de tuin, gaan naar de kermis, eten frietjes en beleven vele avonturen met mam, pap en bee, de knuffel van Lies. En af en toe maken ze ruzie. Maar nooit voor lang, want Lies en Sep zijn beste vrienden!
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI Start, AVI M3, AVI M4, AVI E4, AVI E3
Titel
Lies en Sep zijn vrienden
Auteur
Brigitte Van Aken
Verteller
Lut Brits  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
1:48
Oorspr. uitgever
Davidsfonds /Infodok
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lies is een 6-jarige meisje met een wilde bos rood haar. Haar buurjongen Sep is haar allerbeste vriend. Sep is een pientere jongen die een bril draagt. De belevenissen van het duo zijn heel herkenbaar. Lies en Sep spelen vaak samen, maar zijn het soms ook oneens. Ze gaan naar de kermis en vieren de verjaardag van Lies. Lies bezoekt haar papa in het ziekenhuis en ze krijgt een hond. In het gezin van Lies is er veel aandacht voor gezond eten en drinken, Sep woont alleen bij zijn papa. Dit groeiboek heeft hetzelfde concept als de andere boeken in de reeks 'Mijn eerste groeiboek : ik lees het zelf!'. De verhalen zijn gegroepeerd volgens toenemend leestechnisch niveau, van AVI-Start t/m AVI-E4, en worden geleidelijk langer. Elk leesniveau heeft een band met een eigen steunkleur. Ook lettertype, tekstschikking en hoofdlettergebruik zijn aangepast aan het leesniveau. De lay-out is aantrekkelijk met grote, kleurrijke illustraties op elke bladzijde. Dit mooi uitgegeven, lijvige boek kan meegro…Lees verder

Lies en Sep zijn vrienden

Lies beleeft de doorsnee avonturen van een vijf- à zesjarige: dromen over haar knuffelschaap Bee, een babbeltje slaan met een onbekende mevrouw, naar de kermis gaan, luizen krijgen op school, jarig zijn, een hond krijgen, ... Het liefst van al deelt ze deze avonturen met haar buurjongen Sep, die graag komt logeren, even dol is op frietjes als zij, wel eens ruzie maakt maar nooit voor lang, en haar bang de vraag stelt of de hond nu haar beste vriend wordt.
Het principe van een groeiboek bestaat er in dat het evolueert van AVI 0 tot AVI 5. Dus van een kijkplaat met enkele losse woordjes tot een volwaardig leesverhaal. Waarbij het verhaal doorloopt, maar de delen toch ook afzonderlijk leesbaar zijn. De tekst is ok, maar niks bijzonders, en ook de illustraties zijn doorsnee te noemen.

Suggesties