Boek
Nederlands

Ik ben toch niet bang!

Britta Teckentrup (auteur), Berd Ruttenberg (vertaler)
+1
Ik ben toch niet bang!
×
Ik ben toch niet bang! Ik ben toch niet bang!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als kleine egel op een ochtend wakker wordt en ziet dat grote egel er niet is, besluit hij naar hem op zoek te gaan. Hij is toch niet bang? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Titel
Ik ben toch niet bang! / tekst en illustraties Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Vertaler
Berd Ruttenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ich hab doch keine Angst!
Uitgever
Amsterdam: Hoogland & Van Klaveren, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789089674029 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Bang zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een warm prentenboek over op avontuur gaan en (niet) bang zijn in de serie ‘De grote egel en de kleine egel*’. Wanneer de kleine egel op een ochtend wakker wordt, is de grote egel er niet. Kleine egel weet dat hij eigenlijk moet wachten tot de grote egel weer terug is, maar uit nieuwsgierigheid glipt hij de deur uit om te gaan zoeken. Hij is toch niet bang? Op zachtaardige toon geschreven. Met fraaie, sfeervolle gekleurde illustraties vol texturen. Britta Teckentrup (Hamburg, 1969) is een wereldberoemde Duits-Britse illustrator. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

De grote egel en de kleine egel: Ik ben toch niet bang!

Dit is weer een schitterend prentenboek van Britta Teckentrup. Het is een tweede verhaal over de grote egel en de kleine egel. Kleine egel staat op en hij kan grote egel nergens vinden. Voorzichtig gaat hij op zoektocht en “ik ben toch niet bang”, zegt hij tegen zichzelf. Ook wanneer hij in de kelder gaat zoeken zegt kleine egel niet bang te zijn.Samen met grote egel gaat kleine egel picknicken. Onderweg komen ze heel wat gevaar tegen. Het boek bouwt op, en telkens is er een groter risico. Toch blijft kleine egel beweren niet bang te zijn. Al klinkt dat steeds ongeloofwaardiger. Gelukkig loopt alles goed af. Kleine egel ligt zelfs bij thuiskomst te slapen in de armen van grote egel. Wat was dat een spannende dag!De illustraties zijn telkens weer pareltjes. De aandacht die er is voor kleine details en kleurgebruik is geweldig. De platte figuren die zo eigen zijn aan haar tekenstijl weten weer emotie los te weken. Zo is er de vos, over w…Lees verder