Boek
Nederlands

Snel naar huis, kleine muis

Britta Teckentrup (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Snel naar huis, kleine muis
×
Snel naar huis, kleine muis Snel naar huis, kleine muis
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een muisje is op weg naar huis door een donker bos vol gevaarlijke dieren. Wiens ogen staren hem aan? Sla de bladzijde om en ontdek welke dieren er naar het muisje loeren.
Onderwerp
Nachtdieren
Titel
Snel naar huis, kleine muis / tekst & illustraties Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Lauf nach Haus, kleine Maus
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016 | Andere uitgaves
[36] p. : ill.
ISBN
9789025754495 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dieren (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kleine muis wil naar huis, aan de andere kant van het bos. Ondanks de volle maan, is het zo donker dat hij niet ziet welke dieren hij allemaal tegenkomt. Gelukkig wordt hij steeds gewaarschuwd. Vrolijk en grappig, glanzend dunkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Op elke dubbele pagina, inclusief de schutbladen, is een originele, sfeervolle collage te zien (met verf bewerkte, uitgeknipte figuren) tegen een egaal zwarte ondergrond. Om en om is steeds alleen muis te zien met rechts daarvan een of meer openingen waardoor slechts ogen zichtbaar zijn. Daarbij de tekst: 'Pas op, kleine muis! Daar loopt een...' Op de volgende bladzijde volgt het hele dier met zijn naam, bijvoorbeeld: 'Vos!' of 'Marter!' en de aansporing om snel naar huis te lopen. Het verhaal is eenvoudig, vol herhalingen en leidt naar een grappige clou. De witte letter (op zwart) is duidelijk en schreefloos. Je zou verwachten dat dit verhaal over angst gaat maar dat valt reuze mee. Muis loopt namelijk gewoon dapp…Lees verder

Snel naar huis, kleine muis

De maan schijnt helder boven het donkere bos. Kleine muis wil naar huis, en snel. Maar de tocht naar huis blijkt een hele onderneming te zijn voor kleine muis. Onderweg komt ze allerlei dieren tegen die in haar een lekker hapje zien. Zal kleine muis veilig en wel thuis geraken?
Wat meteen opvalt wanneer je het dikke kartonboek openslaat, is de heldere maan die boven het bos schijnt. Het is net of ze het boek echt belicht. Door het overvloedig gebruik van zwart als achtergrondkleur en enkele gedempte warme tinten voor de bomen, waan je je echt in een donker bos.
Op weg naar huis komt muis allerlei dieren tegen. Door kleine gaten in de pagina's zie je eerst alleen ogen naar de muis gluren. Wanneer je de bladzijde omslaat, ontdek je welk dier erachter verstopt zit. De keuze van dieren is soms verrassend. Ik ben er niet uit of ik het een goede keuze vind. Welk jong kind kent er een marter? Dat zal het zeker zelf niet kunnen raden! Een kraai en vleermuis zijn ook niet zo voor d…Lees verder

Suggesties