Als Ray, die aan het kamperen is met zijn zoon, van een zwaargewonde politieagent de opdracht krijgt ervoor te zorgen dat de huurmoordenaar Cordell zijn verdiende straf krijgt, worden de rollen omgedraaid en zitten de mannen van Cordell Ray op de hielen
Titel
The contract
Regisseur
Bruce Beresford
Componist
Normand Corbeil
Acteur
Morgan Freeman John Cusack
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Bridge Pictures, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 98 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983481121

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 2005 van Bruce Beresford. Als Ray, die aan het kamperen is met zijn zoon, van een zwaargewonde politieagent de opdracht krijgt ervoor te zorgen dat de huurmoordenaar Cordell zijn verdiende straf krijgt, worden de rollen omgedraaid en zitten de mannen van Cordell Ray op de hielen. Hendrik Dijkhuis (Movie2Movie,i) geeft 2 1/2 ster (van 5): 'Morgan Freeman en John Cusack zijn twee acteurs die al lang geleden hun sporen verdiend hebben in Hollywood. Beide acteurs staan garant voor spannende, fascinerende en in het geval van Cusack, vooral interessante films. In 'The Contract' is Cusack een vader die met z'n zoon uit kamperen gaat en Morgan Freeman speelt een schurk en Morgan Freeman als schurk is natuurlijk altijd interessant. Helaas redden deze twee mannen 'The Contract' niet, dit is een zeer middelmatige film geworden.'

Over Bruce Beresford

CC BY 3.0 - Foto van/door Griffith University

Bruce Beresford (Sydney, 16 augustus 1940) is een Australische filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent. Hij werkt in zowel Australië als de Verenigde Staten.

Levensloop

Hij zat op de The King's School (Sydney). In 1984 kreeg hij voor zijn dramafilm Tender mercies met Robert Duvall en Tess Harper in de hoofdrol een Oscarnominatie voor de beste regisseur. In 1989 voert hij de regie bij Driving Miss Daisy, dat een jaar later een Oscar in de wacht sleept voor de beste regie.

In 1985 trouwde hij met Virginia Duigan. Hun dochter Trilby Beresford acteert en ook zijn dochter bij zijn eerste vrouw zit in de filmindustrie.

Filmografie

  • 1972 : The Adventures of Barry McKenzie
  • 1974 : Barry McKenzie Holds His Own
  • 1975 : Side by Side
  • 1976 : Don's Party
  • 1978 : The Getting of Wisdom
  • 197…Lees verder op Wikipedia

Suggesties