Als in Ierland in de jaren 50 een moeder haar gezin met drie kinderen verlaat, moet de vader een harde juridische strijd leveren om zijn kinderen terug te krijgen die door de autoriteiten in een katholiek weeshuis zijn geplaatst
Titel
Evelyn / dir. by Bruce Beresford ; written by Paul Pender
Regisseur
Bruce Beresford
Scenarist
Paul Pender
Componist
Stephen Endelman
Acteur
Pierce Brosnan Julianna Margulies Stephen Rea Aidan Quinn
Taal
Engels
Uitgever
A-Film, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
94 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777041789

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Iers drama uit 2003 van Bruce Beresford met Pierce Brosnan, Aidan Quinn, Julianna Margulies, Alan Bates e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. In Ierland in de jaren vijftig heerst grote werkeloosheid en armoede. De moeder van het gezin van de werkeloze Desmond Doyle verlaat haar man en kinderen. Op aandringen van de autoriteiten worden de kinderen opgenomen in een katholiek weeshuis. Desmond Doyle begint een juridische strijd om zijn kinderen terug te krijgen. Jamie Russell (BBC Films,i) geeft 3 (van 5) sterren: 'Playing the heartstrings with all the light-fingered expertise of a concert violinist, this feelgood comedy ticks off every conceivable Irish stereotype. (...) Bates steals the show as the former rugby-playing lawyer turned to drunken sot. (...) Meanwhile, Brosnan's handsome charm ensures that this adaptation of a true story never gets as dark as it could do.' Als extra 'The making of' en commentaar van Bruce Beresford en Pierce Brosnan.

Over Bruce Beresford

CC BY 3.0 - Foto van/door Griffith University

Bruce Beresford (Sydney, 16 augustus 1940) is een Australische filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent. Hij werkt in zowel Australië als de Verenigde Staten.

Levensloop

Hij zat op de The King's School (Sydney). In 1984 kreeg hij voor zijn dramafilm Tender mercies met Robert Duvall en Tess Harper in de hoofdrol een Oscarnominatie voor de beste regisseur. In 1989 voert hij de regie bij Driving Miss Daisy, dat een jaar later een Oscar in de wacht sleept voor de beste regie.

In 1985 trouwde hij met Virginia Duigan. Hun dochter Trilby Beresford acteert en ook zijn dochter bij zijn eerste vrouw zit in de filmindustrie.

Filmografie

  • 1972 : The Adventures of Barry McKenzie
  • 1974 : Barry McKenzie Holds His Own
  • 1975 : Side by Side
  • 1976 : Don's Party
  • 1978 : The Getting of Wisdom
  • 197…Lees verder op Wikipedia

Suggesties