Boek
Nederlands

Medisch handboek honden

Bruce Fogle (auteur)
+1
Medisch handboek honden
×
Medisch handboek honden Medisch handboek honden

Medisch handboek honden

In de reeks:
Het complete naslagwerk voor een gezonde hond
- Deskundige adviezen van de gerenommeerde Engelse dierenarts Dr. Bruce Fogle, aangevuld door de Nederlandse expert Robert van der Molen.
- Tips voor veel voorkomende problemen, van het opvoeden van pups tot de verzorging van oude honden.
- Gedetailleerde en gezaghebbende informatie over ziekten en stoornissen bij honden.
- Rijk geï
Onderwerp
Honden
Titel
Medisch handboek honden
Auteur
Bruce Fogle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Caring for your dog
Uitgever
Baarn: Tirion, 2007 | Andere uitgaves
447 p. : ill.
ISBN
9789052107035
Plaatsingssuggestie
634.15 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De gereputeerde Engelse dierenarts Bruce Fogle publiceerde naast tal van boeken (o.a. Ken uw hond en Leer uw hond gehoorzamen) ook een uiterst interessante Encyclopedie van de hond. Nu pakt hij uit met het naslagwerk Medisch handboek honden, een zowel qua vormgeving (overzichtelijk, handig, puik geïllustreerd) als qua inhoud (uitgebreid, relevant, correct, helder) hoogstaand werk. Het biedt gedetailleerde informatie over ziekten en stoornissen bij honden, tips m.b.t. vaak voorkomende problemen, een uiteenzetting over eerstehulptechnieken voor noodgevallen en toelichting bij het opvoeden van pups en het verzorgen van oude honden. Aanvullend is er ook aandacht voor het uitkiezen van de juiste hond, het leven met een hond én het verantwoord fokken. Technische termen worden verklaard in een uitgebreide woordenlijst en een register vereenvoudigt het raadplegen van dit naslagwerk. Een niet onbelangrijke verdienste van Medisch handboek honden is dat met het…Lees verder
De auteur is een bekende Engelse dierenarts; een bekende Nederlandse dierenarts heeft het boek vertaald. Het is een veelomvattend boek dat de hondeneigenaar hulp kan bieden bij de aanschaf, opvoeding en medische problemen. Aan bod komen: het uitkiezen van een puppy met tips en waarschuwingen en het belang van de omgang met een pup in de eerste weken, fokken, ziekte en kwaaltjes, natuurlijke afweer, voeding, alternatieve pijnbestrijding. Verder wordt alles wat er bij de dierenarts zou kunnen plaatsvinden, gedetailleerd beschreven en verduidelijkt door veel tekeningen en kleurenfoto’s. Niet alleen is er een register, maar voorin staat ook een alfabetische opsomming van lichaamsdelen/-functies met symptomen waarin snel een onderwerp gevonden kan worden. Een gemakkelijk leesbaar leerboek geschikt voor elke hondenbezitter. Het boek wordt afgesloten met E.H.B.O.-technieken.

Suggesties