Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Born to run : de autobiografie

+1
Born to run : de autobiografie
×
Born to run : de autobiografie Born to run : de autobiografie

Born to run : de autobiografie

Autobiografie van de Amerikaanse singer-songwriter en bandleider.
Onderwerp
Springsteen, Bruce
Titel
Born to run : de autobiografie
Auteur
Bruce Springsteen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Born to run
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2018 | Andere uitgaves
Verschijningsdatum
30-01-2018
ISBN
9789000358700 (paperback)
Plaatsingssuggestie
785.73 (SISO) Zangers - Groepen ; Zangers - Groepen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 2009 vatte Bruce Springsteen het plan op om te schrijven over zijn optreden in de rust van de Super Bowl. Dat mondde uit in een schrijfproject van zeven jaar, resulterend in een volwaardige autobiografie: voortreffelijk geschreven en dito vertaald. The Boss vertelt over zijn jeugd, de openbaring die de tv-optredens van Elvis en The Beatles voor hem waren, de lange weg die er gegaan moest worden voordat hij met de E Street Band succes kreeg. Van platen als 'Born to Run' wordt de totstandkoming geschetst, we lezen hoe er voordat er in stadions opgetreden werd geringe belangstelling voor zijn concerten was. Ook aan bod komt Springsteens naïviteit bij het tekenen van een managementscontract en even openhartig schrijft hij over zijn depressies en de paniekaanvallen na een huwelijksvoltrekking. Een onmisbaar boek voor fans van de populaire singer-songwriter en bandleider, tevens boeiend voor wie algemeen geïnteresseerd is in de wereld van de populaire muziek. Bevat twee fotokaternen.

Over Bruce Springsteen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bill Ebbesen

Bruce Frederick Joseph Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en singer-songwriter. Zijn bijnaam luidt The Boss.

Biografie

Jonge jaren

Douglas Frederick, Springsteens vader, was van Iers-Nederlandse en zijn moeder (Adele Ann Zerilli) van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren 60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album, Greetings From Asbury Park, NJ, verscheen in januari 1973 en was vernoemd naar de badplaats Asbury Park, waar hij in het begin van zijn carrière in kleine clubs optrad. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the …Lees verder op Wikipedia