In een dorpje aan de Opaalkust vinden geheimzinnige moorden plaats.
Titel
P'tit Quinquin / dir. and written by Bruno Dumont
Regisseur
Bruno Dumont
Acteur
Bernard Pruvost Alane Delhaye Lucy Caron Philippe Jore
Taal
Frans
Uitgever
Lumière, 2014
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
240 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans voor slechthorenden
EAN
5425019008680

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tragikomische misdaadserie van de Franse regisseur Bruno Dumont, die meestal serieuze drama's maakt, zoals Camille Claudel en Hors Satan. Het verhaal speelt in een dorpje aan de Opaalkust, de geboortestreek van Dumont. In een dode koe wordt het in stukken gesneden lichaam van een vrouw gevonden. De onhandige commandant Van der Weyden (Bernard Pruvost) en zijn assistent onderzoeken de zaak, die gevolgd wordt door meer misdaden. Iedereen in het dorp lijkt iets te verbergen. Kwajongen P'tit Quinquin en zijn vriendjes slaan alles gade en hinderen het politiewerk. Deze vierdelige televisieserie werd ook als bioscoopfilm uitgebracht. De recensenten geven 3 à 4 sterren. Dana Linssen (NRC 14-1-'15): 'Zoals gebruikelijk castte hij ook voor P'tit Quinquin weer locals (...) In P'tit Quinquin is er met iedereen wel iets aan de hand. Mogen we erom lachen? De schoonheid zien? Wie sluit wie uit met zijn normen en waarden? Het zijn existentiële en zelfs politieke vragen, dat zijn we bij Dumont niet a…Lees verder

Over Bruno Dumont

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door YellowFratello

Bruno Dumont (Belle, 14 maart 1958) is een Franse filmregisseur en scenarioschrijver.

Dumont maakte vanaf 1986 tientallen bedrijfsfilms. In 1993 draaide hij zijn eerste kortfilm, Paris (Paris) en in 1997 een eerste langspeelfilm, La vie de Jésus die de Prix Jean Vigo won en genomineerd werd voor de César voor Beste debuutfilm.

Tot en met 2013 heeft Dumont zeven langspeelfilms gemaakt, waarvoor hij ook de scenario's schreef. Zijn films hebben meerdere prijzen gewonnen op het filmfestival van Cannes: voor La vie de Jésus kreeg hij er in 1997 een Caméra d'Or — Mention Spéciale. L'humanité werd er vertoond in 1999 en won de Grote Prijs van de jury, evenals de prijs voor beste acteur (Emmanuel Schotte) en beste actrice (Séverine Caneele). Flandres won in 2006 ook een Grote Prijs.

Outside Satan kreeg in 2011 de Belgische Âge d'Or-prijs.

De films van Dumont tonen vaak extreem geweld en seksueel gedrag, die…Lees verder op Wikipedia