Een jonge vrouw ontdekt dat de huiselijkheid, opgewektheid en punctualiteit van de vrouwen in Stepford een lugubere achtergrond heeft
Titel
The Stepford wives / dir. by Bryan Forbes ; sreenplay by William Goldman ; based on the book by Ira Levin
Regisseur
Bryan Forbes
Scenarist
William Goldman
Naar het werk van
Ira Levin
Acteur
Katharine Ross Paula Prentiss
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount, 2004 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1975
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Frans, Grieks, Kroatisch, Noors, Portugees, Servisch, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
8714865550052

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse film onder regie van Bryan Forbes uit 1975, met o.a. Katharina Ross, Paula Prentiss en Nanette Newman. Jonge huisvrouw Joanna (Ross) verhuist met tegenzin met haar man en kinderen naar de buitenwijk van de stad Stepford. Daar merkt ze dat de vrouwen de hele dag vullen met koken, poetsen, mooi zijn en tegelijkertijd gelukkig blijven. Joanna gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er een verschrikkelijk geheim schuil gaat achter al die perfectie. De Speelfilmencyclopedie gaf 3 sterren: 'Doeltreffende film, die je bloed in de aderen doet stollen, waarin de huisvrouwen Ross en Prentiss er achter proberen te komen waarom de vrouwen van Stepford, Connecticut voortdurend in gezegende omstandigheden verkeren. Scenario van William Goldman naar de bestseller van Ira Levin.' De dvd bevat geen extra's.

Over Bryan Forbes

Bryan Forbes, geboren als John Theobald Clarke (Londen, 22 juli 1926 – Virginia Water, 8 mei 2013) was een Brits filmregisseur, screenwriter, filmproducer, romanschrijver en acteur. Hij was een van de belangrijkste filmfiguren van de Britse filmindustrie.

De meest bekende film die hij regisseerde was The Stepford Wives uit 1975 van het gelijknamige boek van Ira Levin.

Hij begon zijn loopbaan als acteur. Hij speelde onder andere mee in Sea Devils en The Colditz Story en hij maakte de documentaire Elton John and Bernie Taupin Say Goodbye Norma Jean and Other Things over het jonge leven van Elton John en Bernie Taupin.

Als scenarioschrijver was hij onder meer betrokken bij The League of Gentlemen uit 1960, The Man Who Haunted Himself uit 1970 en Chaplin uit 1992. Ook schreef hij veel romans.

Bryan Forbes regisseerde onder meer: