Dvd
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Na zes jaar besluit Clark Kent weer de gedaante van Superman aan te nemen om het kwaad te keren en de stad te redden
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2006 | Andere uitgaven
1 dvd-video + bonus-dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 148 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321932823370

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfde Superman bioscoopfilm, deze keer van Brian Singer (X-men, X-men II, Usual suspects) uit 2005. Eerder verschenen Superman: the movie (1978), Superman II (1980), Superman III (1983), Superman IV (1987), alle geïnspireerd op de stripfiguur. In deze film speelt Brandon Routh de rol van Superman/Clark Kent, verder met Kate Bosworth, Sam Huntington e.a. Na zes jaar voor een anoniem bestaan te hebben gekozen, besluit Clark Kent toch weer de gedaante van Superman aan te nemen. Het kwaad is teruggekeerd en de stad moet gered worden. De pers is niet erg enthousiast over deze film. Dick van den Heuvel (Telegraaf 3-8-'06): 'Het is allemaal blijven liggen in deze productie, die toch weer door commerciële angst lijkt te zijn geregeerd. Stunts, spectaculaire effecten, zeeën die bulderen zorgen ervoor dat vrijwel alle acteerprestaties onder de maat zijn (...). Vermaak biedt Superman returns wel, maar dáár had de man van staal niet voor terug hoeven komen.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 3-8-'06): '…Lees verder

Over Bryan Singer

CC BY 2.0 - Foto van/door User [177] at flickr.com

Bryan Singer (New York, 17 september 1965) is een Amerikaanse filmregisseur.

Hoewel hij tot nu toe slechts tien films geregisseerd heeft, kan Singer al beschouwd worden als een van de grotere regisseurs in Hollywood. Dit komt mede dankzij het grote succes van de film The Usual Suspects (met Kevin Spacey). Latere bekendheid verwierf hij met blockbusters als X-Men, X2 en Superman Returns. In 2008 regisseerde hij het historisch drama Valkyrie waarbij naast Tom Cruise, Carice van Houten ook een van de rollen vertolkt.

Singer heeft een zoon met actrice Michelle Clunie.

In 2016 zou hij de film Bohemian Rhapsody regisseren, maar tijdens de productie werd hij ontslagen wegens nalatig gedrag. Hij werd daarom vervangen door Dexter Fletcher.

Singer is gedurende zijn carrière meerdere malen beschuldigd van seksueel misbruik.

Geregisseerde films

T…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek