Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jimi Fender Johnson

Buddy Tegenbosch (auteur)
+1
Jimi Fender Johnson
×
Jimi Fender Johnson Jimi Fender Johnson

Jimi Fender Johnson

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een jongeman in New York reist terug in de tijd om een persoonlijke en intense opdracht te vervullen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Jimi Fender Johnson
Auteur
Buddy Tegenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2023
250 p.
ISBN
9789000388325 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een muzikale roman die zich afspeelt in het New York van 9/11, over ontdekken wie je bent en waar je vandaan komt. Jimi leeft voor muziek. Na een ontmoeting met een mysterieuze vrouw reist hij terug in de tijd en belandt hij in het New York van 10 september 2001, een dag vóór de vliegtuigaanslag op het World Trade Center. Met behulp van muzikale aanwijzingen en de kleurrijke bondgenoot Mateo, moet Jimi een persoonlijke opdracht vervullen die hem naar de bovenste verdieping van het WTC brengt op de ochtend van 9/11. Lukt het Jimi om zijn taak te volbrengen en weet hij de wolkenkrabber op tijd te verlaten? In vaardige, hedendaagse stijl geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Buddy Tegenbosch (Eindhoven, 1975) is een Nederlandse schrijver, piloot en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken.

Over Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch (Eindhoven, 18 september 1975) is een Nederlands schrijver en piloot.

Levensloop

Tegenbosch werd in 1975 geboren in Eindhoven. Hij ging na zijn eindexamen in 1993 naar de sportacademie, die hij in vier jaar afrondde. Hij ging echter niet in de sport verder, maar besloot om piloot te worden. Na zijn opleiding aan de Nationale Luchtvaartschool ging hij in 2000 aan de slag als piloot bij Lufthansa in Duitsland.

In 2012 kwam Buddy's eerste boek uit, genaamd Pokerface. Datzelfde boek was kerntitel van de Jonge Jury en werd ook verkozen tot Jonge Lijster. Na zijn eerste boek schreef hij nog vier boeken, getiteld Oog om Oog, Livestream, Match en Mijn nacht met Vedder. Zijn boeken zijn zeer geliefd bij de jeugd en hij heeft er meerdere prijzen mee gewonnen.

Prijzen

  • 2020: Prijs van de Jonge Jury voor Match
Lees verder op Wikipedia