Lettertype dyslexie
Nederlands

Bij familie Mol-de Mol is alles oké

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (illustrator)
+1
Bij familie Mol-de Mol is alles oké
×
Bij familie Mol-de Mol is alles oké Bij familie Mol-de Mol is alles oké

Bij familie Mol-de Mol is alles oké

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De familie Mol-de Mol bestaat uit vader, moeder, de tweeling Stoffer en Streep en oma. Moeder verdient het geld en vader zorgt voor de kinderen. Ze beleven allerlei herkenbare avonturen. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Gezin, Dagelijks leven
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Bij familie Mol-de Mol is alles oké
Auteur
Burny Bos
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014 | Andere uitgaves
44 p. : ill.
ISBN
9789051161540 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De familie Mol-de Mol* bestaat uit een tweeling, ouders en oma. Moeder verdient het geld en vader zorgt voor de kinderen en het huishouden. Er wordt getrimd, gevliegerd, geschilderd en geschaatst, waarbij de vaderfiguur meestal de brokkenmaker is. Vlotte schrijfstijl met gevoel voor humor. De tekst bestaat uit korte zinnen, met gebruikmaking van de tegenwoordige tijd en dialogen. Ieder zin begint op een nieuwe regel. Ook de indeling in hele korte hoofdstukken, het grote lettertype en de ruime bladspiegel vergemakkelijken het lezen, waardoor het boekje ook geschikt is voor kinderen met dyslexie. De woorden hebben maximaal drie lettergrepen; er zijn hoofdletters en leestekens, AVI-E4. De vele sfeervolle, gedetailleerde aquarelpentekeningen beslaan enkele en dubbele pagina's. Ze voegen extra dingen toe aan de tekst; het lage perspectief verhoogt de betrokkenheid. Kleinere fouten zijn binnengeslopen: zo is er niet een ladder maar een keukentrap verbeeld. Gebonden uitgave, glad papier. Voo…Lees verder

Over Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door KRO

Bernard Gerrit (Burny) Bos (Haarlem, 8 april 1944) is een Nederlandse producent, scenario- en kinderboekenschrijver. Ook werkte hij als acteur aan kinderprogramma's op radio en televisie mee.

Loopbaan

Tot 1974 was hij onder meer onderwijzer en leraar tekenen. Daarna was Bos werkzaam bij de AVRO-radio. In 1975 kreeg hij van de zilveren Reissmicrofoon jury een eervolle vermelding voor de Ko de Boswachtershow (radio) en in 1977 voor Radio Lawaaipapegaai. In 1981 gaf de jury voor de Zilveren Nipkowschijf een eervolle vermelding aan de televisieserie Lawaaipapegaai. In 1983 ontving hij de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn gehele radio-oeuvre.

In de periode van 1977 tot 2004 heeft Bos meer dan 40 kinderboeken geschreven. Sommige boeken zijn uitgegeven in meer dan 20 landen.

Van 1984 tot 1989 was Bos hoofd van de jeugdafdeling van de VPRO. Onder zijn supervisie werden programma's als Theo en Thea…Lees verder op Wikipedia