Lettertype dyslexie
Nederlands

Familie Mol-de Mol gaat verhuizen

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (illustrator)

Familie Mol-de Mol gaat verhuizen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er gaat van alles mis bij de Familie Mol-de Mol. De hele familie wordt ziek van vaders garnaaltjes en Stoffer moet naar het ziekenhuis. Zal de verhuizing wel goed gaan? Met illustraties in kleur. Gedrukt in een dyslexie lettertype. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Verhuizen, Gezin
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Familie Mol-de Mol gaat verhuizen
Auteur
Burny Bos
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789051166507 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De familie Mol-de Mol is al jaren lang bekend uit de boekjes van het duo Burny Bos en Hans de Beer. In dit boekje acht korte verhaaltjes, waarin allerlei herkenbare belevenissen worden beschreven, zoals de viering van Nieuwjaar, een ongelukje bij het bad, amandelen knippen, een nieuwe broek voor papa, vlam in de pan bij het patat bakken en verhuizen. Leuke, humoristisch geschreven verhaaltjes, met veel dialogen. Korte zinnen, elke zin op een nieuwe regel, AVI-E4. Overzichtelijke bladspiegel. Het schreefloze dyslexie-lettertype is afgestemd op kinderen die moeite hebben met lezen. Elk verhaaltje is geïllustreerd met grappige kleurrijke aquareltekeningen, die een extra dimensie aan het verhaal toevoegen. Aantrekkelijke omslag. Eerder verschenen in deze serie o.a. 'Familie Mol-de Mol zit hoog en droog'*. Kinderen die het lezen net beheersen zullen zeker genieten van dit boekje. Deel uit de serie 'Hoera, ik kan lezen!'*.Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door KRO

Bernard Gerrit (Burny) Bos (Haarlem, 8 april 1944) is een Nederlandse producent, scenario- en kinderboekenschrijver. Ook werkte hij als acteur aan kinderprogramma's op radio en televisie mee.

Loopbaan

Tot 1974 was hij onder meer onderwijzer en leraar tekenen. Daarna was Bos werkzaam bij de AVRO-radio. In 1975 kreeg hij van de zilveren Reissmicrofoon jury een eervolle vermelding voor de Ko de Boswachtershow (radio) en in 1977 voor Radio Lawaaipapegaai. In 1981 gaf de jury voor de Zilveren Nipkowschijf een eervolle vermelding aan de televisieserie Lawaaipapegaai. In 1983 ontving hij de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn gehele radio-oeuvre.

In de periode van 1977 tot 2004 heeft Bos meer dan 40 kinderboeken geschreven. Sommige boeken zijn uitgegeven in meer dan 20 landen.

Van 1984 tot 1989 was Bos hoofd van de jeugdafdeling van de VPRO. Onder zijn supervisie werden programma's als Theo en Thea…Lees verder op Wikipedia

Suggesties